avion
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Prelepa video razglednica osvanula je na popularnoj Instagram stranici Pančevaca, a ona prikazuje jednu veliku avanturu u koju se upustio par iz Pančeva.

Snimak stiže iz daleke Rusije, iz udaljenog mesta Džili-Su.

Aleksandar i Aleksandra Prvulj iz Pančeva na svom putovanju po Rusiji susreli su se sa planinskim tekunicama.

Tekunica je rod sitnih glodara iz familije veverica. Kao tipične veverice, Spermophilus žive na otvorenim staništima kao što su travnjaci, livade, stepe i polupustinje, hrane se niskim biljkama i koriste jazbine kao gnezda i utočište.

 

 

One su dnevne životinje i uglavnom žive u kolonijama, mada se neke vrste mogu javiti i pojedinačno. Nalaze se u nizijama i visoravnima, hiberniraju tokom hladnijih meseci, a u sušnim regionima takođe mogu da estiviraju tokom leta ili jeseni.

Rasprostranjenost različitih vrsta je uglavnom razdvojena, često velikim rekama, iako postoje regioni u kojima žive čak tri vrste, a retko dve vrste mogu čak formirati i mešovite kolonije.

Ova neobična video razglednica stigla je iz Pokavkazja, Kabardino - balkarska republika, iz mesta Džili-Su, što u prevodu sa lokalnog jezika znači "topli izvori", objašnjeno je u objavi Zdravo Pančevo.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading