SRBI POVELI RASPRAVU, ŠTA BI TREBALO DA ZNA MUŠKARAC DO 30. GODINE? Komentari na mreži samo pljušte
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Šta muškarac treba da ume da uradi i da zna do 30. godine?", pitanje je koje je postavljeno na "Redditu" i koje je izazvalo pravu raspavu u komentarima.

Sudeći po broju kometara, izgleda da je ovo pitanje pogodilo pravo u metu i jedan i drugi pol.

- Evo pričam sa mojima o tome šta bi trebalo da zna muškarac do 30. godine. Neke veštine, životno iskustvo, majstorije po kući ili tako nešto. Šta vi mislite da bi trebalo muškarac da zna? - pitanje je koje je upućeno i muškarcima i ženama.

"Ja znam samo da zamenim sijalicu i da sedim za kompom po ceo dan", napisao je jedan muškarac.

"Treba se znati opustiti i uživati koliko god je moguće. Pogotovo za ljude koji su usamljeni ili rade dosta", usledili su odgovori.

"Treba da ume da voli, da razgovara, da vlada sobom, da je u potpunosti sposoban da živi sam (sa sobom), a da nije samoživ, da vodi računa o higijeni i fizičkoj i mentalnoj, da pomogne", pisale su žene.

Osim odgovora tog tipa, usledili su i neki konkretniji - fizički.

- Mislim da muškarac treba da nauči ili bar bude zainteresovan za po koji zanat ili veštinu - evo ja uskoro idem da naučim da budem monter i serviser klima uređaja i fenomenalno se osećam. Nakon toga ću ići da polažem za čamac i idem da uzmem sebi jedan mali čamčić da se vozim po vodi - napisao je jedan korisnik društvenih mreža.

- Ako mene pitaš, džabe ti akademsko usavršavanje ako ne komplementiraš iste sa nekim konkretnim veštinama, mada ne bih rekao da izostanak iste nekoga čine "manje" muževnim ili šta već - navodi se u jednom komentaru.

"Da zna da ispeče rakiju" - istakao je jedan.

- Da zakuca ekser/izvadi, zameni sijalicu, digne sklopku, zameni točak (to je već tri, četiri plus radnje), namesti plovak od vodokotlića. Da popravi nešto, sklopi, zakuca, pokosi travu. Da zna da skuva sebi bar 5-6 jela (ne nešto poput jajeta na oko). Da zna da uključi veš bez da pomeša boje. Da zna da ispegla sebi košulju. To su sve poslovi koje treba da znaju i muškarci i žene -glasio je jedan od komentara.

Pored navedenih primera, isticali su da muškarac treba da ima položen vozački, da zna da očisti bojler od kamenca, da zameni gumicu na slavini, ali i da zna kada je vreme da nešto kaže, a kada da prećuti.

Nekima su ovi zahtevi žena samo "osnovno", a neki smatraju da "previše traže" i očekuju od muškarca. Svakako bilo je nekih muškaraca koji su podržali ove komentare pogotovo kada je u pitanju fizički deo poslova koje muškarac "mora da zna da obavlja do 30. godine".

(Telegraf)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading