Infostan račun
Foto: Printscreen/FOTO TANJUG/ BEOINFO/ SEKRETARIJAT ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA

Na računima za Infostan od 1. avgusta umesto dosadašnje usluge "odlaganje komunalnog otpada“ Beograđani plaćaju "tretman i odlaganje komunalnog otpada na sanitarnoj deponiji Vinča“ koja se obračunava po ceni 5,92 dinara po kvadratnom metru stana.

Domaćinstva u Beogradu na objedinjenom računu Infostana od 1. avgusta plaćaju punu komunalnu uslugu, koja obuhvata i "tretman i odlaganje komunalnog otpada na sanitarnoj deponiji Vinča“, umesto dosadašnje usluge "odlaganje komunalnog otpada“, piše Nova ekonomija.

Preduzeće "Beo čista energija“ koje odvozi komunalni otpad na deponiju Vinča najavilo je da će se cena usluge "tretman i odlaganje komunalnog otpada“ obračunavati po 5,92 dinara po kvadratnom metru stana.

Za domaćinstva koja smeće odlažu u individualne kante od 240 litara, cena usluge „tretman i odlaganje komunalnog otpada“ će se naplaćivati u paušalnom mesečnom iznosu od 443,85 dinara.

Odlukom Nadzornog odbora JKP "Gradska čistoća“ su juna ove godine utvrđene i nove cene odnošenja komunalnog otpada i usluga tretmana kabastog otpada, kao i "zbrinjavanje posebno odvojenih frakcija iz komunalnog otpada koje se zbog svog sastava i karakteristika ne mogu odlagati u opremu za sakupljanje komunalnog otpada“.

U obaveštenju računa Infostana je navedeno da je na tu odluku saglasnost dao gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading