Čuvarkuća
Foto: Alo/Foto: PKS

Prva srpska fabrika ekološkog peleta proizvodenog iz obnovljivih izvora energije „Eko Step pellet“ iz Petrovca na Mlavi, jedinstven je primer kompanije u istočnoj Srbiji, koja kupljena iz stečaja pre sedam godina, danas postiže vrhunske poslovne rezultate poštujući visoke ekološke standarde proizvodnje, šireći mrežu svojih poslovnih partnera i potrošača u zemlji i svetu.

Zahvaljujući strogim standardima kojih se pridržava u proizvodnji, domaći pelet od 100 odsto bukovog drveta, ovenčan je žigom „Čuvarkuća“, potvrdom izuzetnog kvaliteta i domaćeg porekla, koji dodeljuje Privredna komora Srbije (PKS).

Čuvarkuća

Foto: PKS

 

Kompanija „Eko Step pellet“ se nalazi u Petrovcu na Mlavi u Braničevskom okrugu, gradu okruženom mnogobrojnim potocima, rečicama, šumama, smeštena na pitomoj severozapadnoj padini homoljskih planina, u plodnoj ravnici Stig i bogatoj dolini Mlave.

Na 9,5 hektara površine, uz pomoć energije dobijene od Sunca, fabrika proizvodi isključivo sertifikovani pelet A2 klase na savremenoj automatskoj tehnološkoj liniji italijanskog proizvođača "Construzioni Nazzareno".

Ako se vratimo unazad tri godine, u jednoj godini smo investirali više od 1.200.000 evra u postavku solarne elektrane koja se nalazi na krovovima naših poslovnih objekata. To nam omogućava da proizvodimo potpuno ekološki pelet - kaže Svetlana Božinović, direktorka firme „Eko Step pellet“.

Čuvarkuća

Foto: PKS

 

Solarna elektrana je kapaciteta 1MW za sopstvene potrebe sa mogućnošću povrata viškova u javnu distributivnu mrežu, čime je postala po zakonu „kupac – proizvođač“ električne energije.

Izvoze pelet na tržišta Italije, Crne Gore, Severne Makedonije, Rumunije, ali su, kaže Božinović, pre svega usmereni na domaćeg potrošača koji dobija kvalitetan i prepoznatljiv proizvod srpskog porekla.

Ponosni smo na žig Čuvarkuća koji se nalazi na svim našim paletama - ističe ona.

Čuvarkuća

Foto: PKS

 

Svako ko koristi pelet za zagrevanje svog doma ili poslovnog objekta zna koliko je važno da se na vreme obezbedi kvalitetan ekološki energent.

Čuvarkuća

Foto: PKS

 

Zato je „Eko Step pellet“ pokrenuo ekološku akciju u vidu nagradne igre za kupce peleta, koja traje do 20. decembra. Moguće je osvojiti bukov pelet, usisivač za pepeo, nagradne vaučere za boravak u hotelu „Ramonda“, električne trotinete ali i hibridni automobil „Fijat 500“.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading