PETAK 13. DONOSI ZAHLAĐENJE, NEVREME I SNEG Vremenski sunovrat stiže preko noći, trajaće do OVOG datuma!
Foto: Shutterstock

Uporedo sa tim, na višim planinama u susednim zemljama moguće da proveje sneg, dok bi kod nas mogao da se zabeli malo Kopaonik.

 

"Sutra, 13 septembra, sledi osetno zahlađenje s kišom, plјuskovima i grmlјavinom u svim krajevima", navodi se u upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

RHMZ

RHMZ

 

"U Vojvodini i na istoku Srbije počeće da duva umeren i jak zapadni i severozapadni vetar. Hladno vreme s kišom zadržaće se za vikend i u ponedelјak, a maksimalne temperature u većini mesta biće od 13 do 17 stepeni Celzijusovih", dodaje se u upozorenju.

Dakle, sa današnjih, u većini mesta čak 30 stepeni, spremite se da se sutra probudite na 10-15 stepeni jutarnje temperature, dok maksimalna biti u rasponu od 16 do 20, a onda za vikend kreće još veći pad.

Na linku koji sledi pročitajte šta kažu lekari - kako da preživimo drastičan pad temperature koji nam stiže preko noći.

Polarni vrtlog drastično spušta temperaturu

Ivan Ristić, meteorolog, kaže za „Blic“ da je petak 13. dan kada nam stiže hladni polarni front ili vrtlog koji će spustiti temperature, i pokrenuti padavine.

- Od sutra se očekuje značajan pad temperature vazduha. Sa prolaskom hladnog polarnog fronta treba očekivati oko podneva 10 stepeni razlike u odnosu na dosadašnje temperature. Kiša će padati na zapadu zemlje već u jutarnjim časovima. Najhladnije će biti u subotu, nedelju i ponedeljak, s tim što će i u petak 13. biti hladno kada odjednom bude pala temperatura – kaže Ivan Ristić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading