Topola
Foto: Alo/Foto: RINA

Nakon dugotrajne suše, kiša koja je pala na području opštine Topola poboljšala je jako tešku hidrološku situaciju. Sa svih izvorišta dotok vode iznosi 24 litra u sekundi, dok je potrošnja korisnika koji su trenutno uključeni 27 litara.

- Voda je stigla u naselja Vinča, Plaskovac, Lipovac i Meterize. Mora se reći da u Plaskovcu i Lipovcu još uvek svi korisnici nisu dobili vodu. Sve veći problem predstavljaju učestale havarije. Trenutno u gradu ima pet havarija. Ekipe JKSP “Topola” su na terenu i rade na njihovoj sanaciji -  kažu za RINU u JKSP Topola.

Oni dodaju da s obzirom da dotok vode iz Jarmenovaca opada i da svi korisnici na dovodu nisu dobili vodu, teško je u ovom momentu dati plan uključenja naselja Žabare, Mitrovčić i Vaganac.

- Zato je potrebno sanirati kvarove, stabilizovati vodosnabdevanje u uključenim selima i ponovimo što racionalnije trošiti vodu za piće, jer dalja uključenja zavise kako od dotoka, ali tako i od inteziteta pražnjenja rezervoara Oplenac - ističu o ovom javnom preduzeću.

Pored donekle poboljšane hidrološke situacije, potrošačima vode na sistemu vodosnabdevanja JKSP “Topola” se preporučuje maksimalno racionalna potrošnja vode.

Po rasporedu, vozilo JKSP “Topola” danas je bilo na lokaciji Žabare. Oba vozila Vojske Srbije, po utvrđenom planu, pitkom vodom snabdevala su Mitrovčić i Vaganac, saopšteno je iz službe za odnose sa javnošću opštine Topola.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading