Vremenska prognoza
Foto: Alo/Foto: Alo!/ilustracija

Kako je u novoj prognozi vremena rekao meteorolog Iva Ristić, hladan polarni front zahvatio je našu zemlju i doneo značajan pad temperature.

Očekuje se da temperature budu u rasponu od 10 do 15 stepeni Celzijusovih, što je ispod proseka za septembar.

Sutra popodne i u nedelju prepodne, ciklon iznad nas će dodatno ojačati, što će povećati intenzitet vetra i kiše, naročito u severnoj polovini zemlje.

Prognoza

Facebook/Ivan Ristić

 

- Očekuje se od 30 mm padavina do 50 mm u Vojvodini, najviše na potezu između Novog Sada i Beograda. Na udaru će najviše biti potez od Sremske Mitrovice do Vršca. Oko Beograda ima šanse da kiša pada tri dana bez prestanka, ali to nije preterana količina kiše. Za poplave je potrebno da ta količina padne za jedan dan - istakao je Ristić i dodao da ćemo, ipak, izbeći, "hrvatski scenario".

- Tip kiše je jesenja kiša. U Austriji, Češkoj i Hrvatskoj se očekuje 250 mm kiše i preko, a čim to pređe, reke se izlivaju. To se desilo u Obrenovcu 2014. godine - kazao je Ristić.

Upozorenje RHMZ

- Sutra uveče i u toku noći ka nedelji, kao i u nedelju,15. septembra, na području Vojvodine, Mačve, Šumadije, kao i na teritoriji Beograda očekuje se veća količina padavina, od 20 do 40 mm za period od 24 -36 sati, a na području Braničevskog okruga, lokalno i preko 40 mm - navodi RHMZ.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading