nato bombardovanje
Foto: Alo/Profimedia

SAD su imale najveću ulogu

Najveću ulogu u bombardovanju imale su SAD. Za brojne ratne zločine, koji su počinili američki piloti, niko nije odgovarao, čak se NATO trudio da prikriva te zločine. Tako su prikazali 4,7 puta ubrzan snimak bombardovanja putničkog voza u Grdeličkoj klisuri, kako bi opravdali sebe i svog monstruoznog pilota.

Združena agresija

Združenu agresiju na SR Jugoslaviju izvršile su sledeće države, članice NATO: Belgija, Holandija, Danska, Češka, Francuska, Nemačka, Mađarska, Italija, Španija, Turska, Kanada, Velika Britanija, Norveška, Poljska, Portugal i Sjedinjene Američke Države.

 

 

Zlikovačko bombardovanje pratile su monstruozne optužbe i udžbenički primeri govora mržnje. Tako je Bil Klinton, tadašnji predsednik SAD, izjavio u svom govoru na proslavi 50-godišnjice NATO pakta u Vašingtonu da "Srbi sprovode teror i siluju albansku decu", dok je Toni Bler, tadašnji premijer Velike Britanije, izjavio da "rat protiv Srba nije više samo vojni sukob. To je bitka između dobra i zla, između civilizacije i varvarstva". 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
Predrag

17.09.2024 07:16

Fašizam najgore vrste.I kako,bilo šta verovati,"VELIKIM ZAPADNIM DEMOKRATAMA"?Ustvari ta zapadna bratija, bitangi, lopova i prevaranata,su najveći varvari na svetu.

Čovek poraza zločina i krađe

17.09.2024 09:09

@Predrag - Prvi na tom spisku treba da je Slobodan Milošević na čelu cele SPS zločinačke klike.

Goran

17.09.2024 07:37

Pa kako,Vučić kaže da su to naši zapadni prijatelji i da EU nema alternativu

Pera

17.09.2024 09:29

Meni ovi Španci nisu jasni ?! Bombardovali nas da nam otmu KiM a sad ga ne priznaju kao državu. Sve u svemu radi se o zapadnom ološu .

SRPKINJA

17.09.2024 09:35

Sve sto su nama cinili neka im Bog izrekne presudu dostojnu ucinjenog dela, a Klintonu i Bleru neka Bog zatre seme da se zlo zatre.

sara

17.09.2024 09:49

Da molimo Boga, da što pre gospodar sveta doživi kraj i uspostavi se novi svetski poredak!!!!!.