prodavnica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Jedan butik u Šidu našao je zanimljiv i prilično kontroverzan način da naplati dugove od nesavesnih kupaca - javnim objavljivanjem njihovih imena na društvenim mrežama.

Na svojoj Fejsbuk stranici, butik je najavio da će ovog vikenda objaviti imena svih dužnika koji su uzeli garderobu u periodu od 2019. do 2023. godine, a nisu je platili. Iako je ovaj metod neuobičajen, pokazao se kao efikasan, jer je privukao pažnju meštana i izazvao brojne reakcije.

Butik u Šidu

Printscreen

 

 

Građani Šida su podeljeni u svojim komentarima, ali većina je podržala ovakav pristup. "Ako imaju obraza da se javno zaduže, neka imaju obraza i da budu na stubu srama," komentarisao je jedan korisnik. Drugi su dodali da je jedini način da se izbegne objavljivanje – jednostavno platiti dug.

Iako je ovakva "antireklama" sigurno izazvala nelagodu kod pojedinih dužnika, izleda da vlasnici butika smatraju da je to jedini način da se natera nesavesne kupce na odgovornost. Kako pišu, ova dugovanja su od 2019. godine - pet godina bez naplate.

Da li je ovaj pristup opravdan ili ne, ostaje na građanima da procene, ali jedno je sigurno - izazvao je pažnju i pokazao se kao moćan alat za pritisak na one koji nisu ispunili svoje obaveze.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading