Žena u vojsci
Foto: Alo/Rina

Uroš J. je 27-godišnji mladić koji je pre dve godine odslužio vojni rok. Jovović je na dogovorenu lokaciju stigao prvi što je odmah pokazalo njegovu disciplinu stečenu u vojsci.

Jovović je služio šestomesečni vojni rok na dobrovoljnoj bazi kroz kurs rezervnih oficira na Vojnoj akademiji

- To je bilo vrlo pozitivno iskustvo, prosto stvari koje se dožive tamo, dožive se jednom u životu - rekao je Jovović.

Opisao je vojne dane kao period pun smeha, suza i izazova, ali i kao vreme sticanja trajnih prijateljstava. Govoreći o disciplini, Jovović je istakao kako vojska natera čoveka da shvati da svi mogu biti disciplinovani.

- Ustajali smo u pet ujutru, i to je nešto što treba vežbati konstantno. Nakon vojske shvatio sam da disciplina ostaje samo ako se osoba zaista trudi da je zadrži - rekao je Jovović.

Jovović smatra da je predloženo trajanje vojnog roka od 75 dana dovoljno za osnovnu vojničku obuku, ali veruje da je za kompletnu spremnost potrebno 12 meseci.

- Sa 12 meseci može čovek potpuno da obuhvati sve što je neophodno kako bi bio spreman da brani državu i narod, ali i ovih 75 dana će biti korisno - naveo je Jovović, dodajući da će mladi naučiti važne vrednosti i discipline koje često izostaju danas.

Prvo služenje vojnog roka pa ženidba!

Na pitanje da li bi svi trebalo da prođu obuku, Jovović je rekao: "Svi, i muškarci i žene, trebalo bi da prođu obuku, po uzoru na Izrael. Mislim da svako može da profitira od toga u smislu karakternog razvoja." Takođe je izneo zanimljiv stav:

"Muškarcima ne bi trebalo zakonski da bude dozvoljeno da se žene pre odsluženja vojnog roka", rekao je Jovović.

(Blic)

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading