air serbia
Foto: Alo/Alo

Redakcija Alo! je prisustvovala demonstracionom letu iznad Beograda, koji je trajao oko 40 minuta, a pored medija prisustvovali su i predstavnici "Air Serbia", Vlade Srbije i avio-industrije.

air serbia

Alo

 


Embraerovi avioni su poslednja generacija malih uskotrupnih aviona, kao i najefikasniji i najtiši avioni na svetu, u šta smo se i mi mogli uveriti tokom demonstracionog leta.

Iz tog razloga su pogodni za kraće i srednje-duge letove.

air serbia

Alo

 


Potpredsednik prodaje za Evropu kompanije Embraer, Fernando Mainardi, je predstavio rad kompanije i avion E2, i objasnio da je njihov avion 10 odsto lakši i troši 12,5 odsto manje goriva od konkurencije.

E2 avioni imaju konfiguraciju sedišta dva plus dva, bez sredjeg sedišta, i širi prolaz, kao i veće kante za smeće, ambijentalno osvetljenje i tišu kabinu, što nudi veći komfor za putnike.

Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju "Air Serbia", je otkrio više o avionima:

air serbia

Alo

 

- Kada je reč o avionima koje smo danas imali priliku da vidimo, uverili smo se da su to avioni najnovije generacije, koji imaju nižu potrošnju goriva, a samim tim i niži efekat emisije ugljen-dioksida - ističe on.

- Podsetio bih da Er Srbija uskoro očekuje priključenje svojoj floti dva Embraera E195, koji su namenjeni regionalnom saobraćaju na nivou Zapadnog Balkana, ali isto tako i za destinacije širom Evrope - zaključuje Rupić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading