TEMPERATURA PADA NA 5 STEPENI! Drastično zahlađenje od ovog datuma, a evo kad se očekuje POTOP
Foto: Alo/Alo!/Ilustracija/Shutterstock

Danas i sutra pod uticajem ciklona and Italijom iznad većeg dela regiona promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno uz kišu i pljuskove.

Nad severom i istokom regiona uz više sunca uglavnom suvo. Duvaće pretežno slab, istočni, a nad košavski područjem do petka ujutro povremeno umeren do pojačan, jugoistočni vetar.

Dnevni maksimumi od oko +16 na zapadu do oko +24 na severu i istoku regiona. Kiše će biti i nad Jadranom.

U petak samo ponegde slaba kiša, a za vikend i početkom sledeće nedelje uz dominaciju anticiklna vero prijatno vreme. Noći hladne, ponegde uz pojavu magle i minimume od +5 do +15 stepeni Celzijusa. Tokom dana prijatno uz maksimume od +18 do +24 stepena Celzijusa, stoji u prognozi.

Oko 25.09.verovatno sledi prolazno naoblačenje uz kišu i pljuskove ponegde, dok će vetar na kratko okrenuti na severozapadni smer. Ovo bi trebao biti brzo-pokretno i slabije pogoršanje i neće ni ličiti na proteklo.

Kako najavljuje meteorolog, maksimumi u sledeću sredu od oko +14 na severu i zapadu do oko +25 na istoku regiona.

Posle 27.09. uz jačanje ciklona na zapadu Evrope za očekivati je period toplog vremena ali uz povremenu kišu ili pljuskove.

Duvaće vetar južnog kvadranta dok će se maksimumi kretati od +19 do +27 stepeni Celzijusa. Dugoročno gledano oko 3. oktobra je moguće pogoršanje i zahlađenje.

Sumirano, pred nama je tipično rano jesenje vreme uz dosta sunca ali povremenu pojavu kiše, zaključuje Čubrilo.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading