Ivan Ristić
Foto: Alo/Ilustracija

U našoj zemlji za vikend i početkom sledeće nedelje kraća stabilizacija vremena uz puno sunca i relativno toplo, prijatno vreme sa maksimalnim temperaturama od 23C-27C, najavljuje meteorolog Ivan Ristić.

Sredinom sledeće nedelje usled približavanja ciklona iz zapadne Evrope povećanje oblačnosti ponegde se očekuje i kiša, ali će se zadržati relativno toplo vreme.

Kako piše Ristić, prodor hladnijeg vazduha kroz Bečka vrata očekuje se krajem septembra tačnije za sledeći vikend, 28. i 29. septembra.

Početkom oktobra svežije sa maksimalnim temperaturama oko 20C i prohladnim jutrima, vazdušni pritisak biće u postepenom porastu tako da će doći i do stabilizaciije vremena.

U toku prve dekade oktobra sve do Miholjdana ponovo manji porast temperatura uz stabilno vreme možemo reći kraće Miholjsko leto sa maksimalnim temperaturama oko 25C, stoji u prognozi.

Zatim od sredine oktobra ponovo hladan arktički vazduh kreće prema nama i donosi osetnije zahlađenje.

Sve u svemu, evidentna je promena cirkulacije pogotovo iznad Evrope, azorski i sibirski anticiklon ali i polarni vrtlog uticaće na vreme kod nas, dok islandski ciklon i afrički anticiklon idu na pauzu, zaključuje Ristić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading