Novi SAD
Foto: Printscreen/ns uživo

Kako se navodi u opisu Instagram stranice NS Uživo, koja je snimak i objavila, incident se dogodio u Partizanskoj ulici.

"Nepoznata žena skinula je srpsku zastavu sa zida firme, gazila po njoj, a zatim je i zapalila", piše u opisu videa.

Uhapšena osoba koja je skinula, gazila i zapalila zastavu Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je novosadska policija uhapsila osobu, koja je skinula, gazila i zapalila zastavu Srbije. 

“Novosadska policija uhapsila je M. M. (1982) iz Novog Sada, koja je skinula, gazila i zapalila zastavu Srbije. 

Lice će biti predato na dalje postupanje tužilaštvu zbog krivičnog dela povrede ugleda države Srbije”, izjavio je ministar Dačić.

Kako se vidi na snimku, žena je bacila trobojku na pod, potom je zapalila, najverovatnije upaljačem, a onda mirno stajala čekajući da zastavu uhvati plamen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

U jednom trenutku pored žene i zapaljene zastave prolaze sugrađani. Ipak, nisu obratili veliku pažnju na ovo krivično delo, te su samo odšetali dalje.

Čini se da je njihov postupak najviše razbesneo Novosađane u komentarima, jer po pitanju paljenja zastave nisu ništa učinili.

"Oduzimanje državljanstva i proterivanje u najbližu neprijateljsku zemlju", piše u jednom od komentara.

"Šta smo dočekali", zapitao se drugi Novosađanin.

"Tri godine minimum zatvora, posle oduzimanje državljanstva i proterivanje u matičnu zemlju. Ako je matična zemlja Srbija, onda oduzimanje svih prava i pogodnosti Srbije, ali ne samo njoj već i njenim pokolenjima", navodi jedan od korisnika Instagrama.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (12)

Loading
Predrag

21.09.2024 13:01

Objaviti imenom i prezimenom,a zatim u zatvor,na višegodišnju tešku robiju,bez prava žalbe i pomilovanja.Nakon robije oduzeti joj,i njoj i njenim potomcima, sva građanska, ustavom,zagarantovana prava.OLOŠ TEŠKI.

Rasa

21.09.2024 13:01

Krajnje je vreme da drzava konacno stane na put vandalizmu i neprijateljskom ponasanju, doticnu gospodju i njoj slicne strpati iza resetaka. Ziveo Aleksandar Vucic... zivela Srbija

Dragi

21.09.2024 16:24

@Rasa - Slažem se ako država ne stane na put mrziteljima Srbije još više će se osušiti za takve ne treba da ima mesta u Srbiji neka idu gde. Im je bolje

Milena

21.09.2024 14:11

Da li je moguce da od ove drzave radi ko god sta hoce , pljuju po Srbiji, podrzavaju neprijatelje Srbije i zive ovde? Gde to ima, trazimo da Drzava reaguje.

Micko

21.09.2024 14:31

Koliko je Srpske krvi za nju proliveno pa zar nesmije slobodno da se vijori i da budemo ponosni na nju u srcu Srbije . Suditi javno i dozivotna corka i oduzeti sva gradjanska prava .Ma vjesanje javno.

Dejan

21.09.2024 15:52

Neka ide iz Srbije ako joj nevalja, a ne da skida zastavu i pljuje Drzavu kazniti bolesnicu

Stana

21.09.2024 15:55

Klosarku kazniti zatvorom i velikom novcanom kaznom sva prava srbije joj oduzeti

Rade

21.09.2024 16:32

@Stana - Kazniti sto ostrije! Ako ima dvojno drzavljanstvo, PROTERAT!

Novosadjanka

21.09.2024 16:19

Molim vas da ne pisete inicijale nego puno ime i prezime. Dokle ce se skrivati imena kriminalaca. Posto je zapalila nasu zastavu trebalo je omoguciti da zajedno izgore.