muškarac
Foto: Shutterstock

Marko ima želju da bude intiman sa kumom, pa je za savet pitao sveštenika, u vezi toga da li je grešan ako to uradi, piše beogradski medij.

Ljubav se često javlja onda kad najmanje očekujemo, emocije se pojave prema onima za koje nikad nismo ni pomislili da bi mogli da nam budu privlačni. Mladić po imenu Marko našao se u nezavidnoj situaciji, jer se zaljubio u kumu!

Emocije su mu uzvraćene iako su se, prema njegovim rečima, oboje dugo odupirali osećanjama. Sad želi da s njom uplovi u ljubavnu vezu i bude intiman s njom, ali se plaši da ne počini greh. Zato se za savet obratio svešteniku.

Šta kaže sveštenik?

Kako je ispričao Marko, devojka u koju se zaljubio je ćerka njihovih porodičnih prijatelja i kumova.

"Moj otac je venčao njene roditelje, ali samo u opštini, venčanja u crkvi nije ni bilo. Dugo smo se odupirali emocijama, ali više ne možemo. Kad sam rekao roditeljima da sam se zaljubio u kumu, oni su poludeli. Rekli su da je to veliki greh i da ne pomišljam da s njom budem intiman. Pitanje je jasno - da li mi možemo da budemo u vezi bez toga da se ogrešimo o Boga? - bila je poruka ovog mladića na forumu sajta "Svetosavlje".

Usledio je opširan odgovor sveštenika.

- Dragi brate, Svedoci, kumovi na venčanju u crkvi, ne ulaze sa mladencima u duhovno srodstvo. Ovo srodstvo počinje tek sa krštenjem. Znači, da je tvoj otac bio kum na venčanju i u crkvi (a ne samo u opštini) roditeljima djevojke sa kojom ti želiš da se zabavljaš, vas dvoje bi slobodno mogli stupiti u crkveni brak, jer niste u srodstvu. Druga stvar bi bila da je tvoj otac kao kum krstio u crkvi tu devojku, onda biste vas dvoje bili u drugom stepenu duhovnog srodstva, kao da ste brat i sestra. Ti si telesni sin svoga oca, a ona bi bila njegovo duhovno čedo. Vas dvoje nemate nikakve smetnje za stupanje u hrišćanski brak, naravno pod uslovom da među vrama postoji iskrena ljubav i želja za zajedničkim životom - poručio je otac Dušan.

(stil.kurir.rs)

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading