VELIKE ŠANSE ZA NOVI SNEG U SRBIJI Ovo je tačan datum, a u oktobru - TOTALNI preokret!
Foto: Alo/Alo!/Ilustracija

Hladan maritimni arktički vazduh (MAV) direktno sa Severnog pola kreće svom snagom prema Evropi u pratnji polarnog vrtloga (NAO index je ozbiljno pao i iznosi -3), piše meteorolog Ivan Ristić u najnovijoj vremenskoj prognozi.

Kako navodi, usled razvoja dubokog ciklona na zapadu i severozapadu Evrope očekuju se velike količine padavina kao i jaki vetrovi, takozvani crveni meteoalarm za taj deo Evrope.

Već ima puno kiše nad Britanijom i prete veće poplave.

Kod nas je trenutno relativno zatišje, u utorak popodne i sredu proći će oslabljeni talas vlažnog vazduha koji može usloviti kišu ponegde, stoji u prognozi.

prognoza

Facebook/Ivan Ristić

 

U četvrtak i petak pravo letnje vreme, puno sunca i najviša temperatura biće od 26C-30C.

Hladan arktički front prolazi bečka vrata u subotu, 28. septembra i donosi naoblačenje, kišu i osetniji pad temperatura tako da će u nedelju maksimumi biti oko 15C, u mestima sa više oblaka i kišom i niže, upozorava Ristić.

- Velike su šanse ponovo za pahulje na Goliji i Kopaoniku. Dakle, za 7 dana vraćamo ponovo topliju garderobu i najverovatnije zimske jakne. Ne brinite, u oktobru postepena stabilizacija vremena i porast temperature, kreće Miholjsko leto - zaključuje meteorolog.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading