Peruanac u Leskovcu
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/RTS

Upoznali su se radeći na kruzeru. Svoju ljubav Leskovčanka Sanja i Peruanac Pedro krunisali su brakom 2010.godine. Njihova ćerka Petra rođena je u Limi.

Užurbanost u višemilionskoj peruanskoj prestonici i vlažna klima, koja nije prijala detetu bili su presudni za preseljenje u Leskovac. Sanja je profesorka engleskog jezika, a Pedro je završio fakultet za biznis i administraciju. Rade od kuće za strane kompanije.

- Nema brige kad ste ovde. Sve je blizu, komotno je i do danas nismo se pokajali. Svi su nas pitali - pa zašto se vraćate? Ali, stvarno neke stvari nemaju cenu. Porodica nema cenu, sigurnost, manje mesto, pa čak je i Beograd manje mesto u odnosu na Limu, tako da nam je baš lepo ovde i Petra je srećna - navodi Sanja Banković, iz Leskovca.

Peruanac u Leskovcu

Foto: Printscreen/RTS

 

S jednog na drugi kraj sveta došli su pre osam godina. Uprkos velikim razlikama u tradiciji, kulturi, načinu življenje Pedro se u Leskovcu brzo i dobro uklopio. Omiljen je u društvu. Voli naše običaje, hranu, prirodu, srdačnost.

- Porodica, familija to je mnogo bitno ovde, ja volim to. Volim pljeskavice, hranu, salatu, sve ja volim ovde stvarno. Ljudi su odlični za mene - ističe Pedro Valdivia Silva, iz Leskovca.

Posvećen je porodici, poslu, ali uživa i u sportu. Svakodnevno je u kimonu. Pedro je majstor brazilske džiudzice koja, kaže, jača duh i telo i kontroliše um. Nema udaraca i bezbedna je veština za decu.

- Ti naučiš mnogo za sebe, ti naučiš kako da radiš sa pritiskom i dobro je za kondiciju - naglašava Pedro.

Na pitanje kako se njoj sviđa ovaj sport, Petra Valdivia Banković, Pedrova ćerka, odgovara: "Super, sjajno je". Dodaje da tata nije strog trener: "Ne, po malo".

Pedrovo znanje dragoceno je i leskovačkim MMA takmičarima.

- Stvarno dobar jedan momak, vredan je i voli posao koji radi. Pomaže nam dosta u klubu - ističe Aleksandar Đorđević, trener i MMA borac.

Obišli su svet, ali im je u Srbiji najlepše. Jug zemlje je Pedru prirastao za srce. Želi da omasovi džiudžicu u Leskovcu, ali i da se pridruži dobrovoljnom vatrogasnom društvu. Deceniju dugo iskustvo u gašenju požara i te kako će značiti.

(RTS)

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading