Olja Ilić
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/TikTok

Ovih dana glavna tema kod nas je uvođenje vojnog roka. Uveliko se vodi debata o tome ko vaspitava mlade ljude - da li to treba da radi vojska ili roditelji. Da li mladi u Srbiji znaju da nameste krevet ili mora vojska da ih nauči tome i da li prosečan pripadnik generacije Z može da živi na pasulju?

Sve su ovo pitanja koja okupiraju javni prostor u Srbiji, a jedna Olja sa najlepšim osmehom na licu živi upravo takav život - vojnički!

Olja Ilić je studentkinja medicine pri Vojsci Srbije. Iako će biti buduća lekarka, Olja mora da zna da rasklopi pušku, izdrži duge marševe i napravi sebi sklonište u snegu.

 

Olja na svom TikTok nalogu neretko pokazuje kako izgleda njena svakodnevnica u vojsci i da ništa nije teško ako dovoljno želiš.

Kako se namešta krevet u vojsci

Da li te vojska nauči da namestiš krevet ili ne je pitanje od milion dolara!

 

 

Mi, obični smrtnici, svoj krevet nameštamo polubunovni tako što malo zategnemo posteljinu, protresemo jastuk i prebacimo prekrivač preko kreveta, ali ono kako Olja namešta krevet svakog jutra i kako pakuje posteljinu je u domenu origamija!

Ona je pokazala i kako svoju bujnu kosu upliće u pletenicu kako joj ne bi smetala tokom vežbi savršeno sinhronizovanih pokreta među grupom ljudi. Sa osmehom prelazi i marš od 25 kilometra pod punom opremom, a pokazala je da ovakva pešačenja ne zavise od vremenskih uslova.

 

 

Tako se sa svojom grupom probijala kroz sneg i mećavu, a pokazala je i da ume da napravi privremeno skloništa u ovakvim uslovima - nešto nalik eskimskom iglou.

 

 

Sav ovaj napor na kraju se proslavlja uz malu činijicu vojničkog pasulja i kompot.

Ako ste mislili da je ovo prevelik fizički napor za jedno žensko, setite se da Olja studira jedan od najplemenitijih, ali i najtežih fakulteta - medicinu. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading