mačka
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Vest o ovom užasnom činu na društvenim mrežama je objavila jedna meštanka, objašnjavajući okolnosti događaja, uz fotografije povređene mačke i rendgenskog snimka na kojem se vidi šta je urađeno nemoćnoj životinji. Kako ističe, sve se odigralo u blizini crkve u Ćupriji, a pretpostavljeni motiv čina je - zabava?!

Ovaj užasan čin desio se u blizini crkve, mesta koje bi trebalo da bude sigurno. Teško je zamisliti da neko iz zabave puca na nevine životinje, dok mi mirno idemo na molitvu ili šetamo sa decom. Da li smo svesni da ljudi koji ubijaju hladnokrvno nedužne životinje, sutradan usmeravaju svoje zlo ka ljudima", stoji u objavi.

Mačka

Facebook

 

Incident u kojem je maca bila na meti nasilnika, dodaje autorka, dovodi u pitanje sigurnost svih meštana Ćuprije.

"Hoće li i Ćuprija postati simbol nebezbednosti? Ko je sledeći? Da li smo mi, vi ili vaša deca, sledeća meta? Ne smemo dozvoliti da ovo postane naša realnost. Ovaj slučaj će biti prijavljen nadležnima, ali svi moramo delovati. Zaustavimo ovu pretnju pre nego što postane kasno!", poručila je ona.

Kako saznaje "Telegraf", nesrećna maca je uginula od zadobijenih povreda, budući da joj je jedna od dve dijabole kojim je upucana probušila trbušnu maramicu.

Ovaj događaj je samo jedan u nizu stravičnih slučajeva nasilja nad životinjama kojima smo svedoci u poslednjih nekoliko meseci, a činjenica koja posebno uznemiruje jeste da su počinioci takvih i sličnih dela sve češće deca.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading