Spasavanje na Mučnju
Foto: Tanjug/TANJUG/ BRANKO LUKIĆ

Tokom popodneva dva muškarca i žena, državljani Mađarske su za vreme korišćenja planinarske staze "Via ferate" na planini Mučanj imali nezgodu.

Žena je povređena pri padu tokom penjanja.

Ekipe vatrogasaca spasilaca, Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Turističke organizacije Ivanjice, kao i policija i Hitna pomoć su bili na terenu.

Žena je transportovana u Opštu bolnicu u Čačak iz koje saopštavaju da je pacijentkinja zbog zadobijenih teških telesnih povreda kičme primljena u Jedinicu intenzivne nege.

Tokom popodneva dva muškarca i žena, državljani Mađarske su za vreme korišćenja planinarske staze "Via ferate" na planini Mučanj imali nezgodu.

Janko Grbić, direktor Turističke organizacije Ivanjice, naveo je da žena nije imala adekvatnu opremu za "Via feratu".

"To je ozbiljna adrenalinska staza za koju su potrebne ozbiljne fizičke pripreme. Moramo se pridržavati svih propisa koji nalaže takva vrsta sporta. Apelujem na sve koji ne ispunjavaju ove uslove da ne koriste ovu stazu", rekao je Grbić.

Momčilo Mitrović iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Ivanjice kaže da je akcija spasavanja bila zaista teška.

"Više je bila psihički, nego fizički. To je kozja staza, nosili smo je nas šestorica na smenu. Najbitnije je bilo da se osoba evakuiše, da dođe do saniteta i da ode u zdravstveni centar“, istakao je Mitrović.

Za manje od pola sata od kada je problem prijavljavljen stiglo se do planinara.

Hitna pomoć je na terenu ustanovila da žena ima povrede koje zahtevaju dalju bolničku opservaciju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Penzioner

26.09.2024 10:46

Bravo za spasioce i sve koji su učestvovali u datom događaju!