Goran Vesić
Foto: Tanjug/TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Praksa će trajati dva meseca, od 1. novembra do 31. decembra, precizirao je Vesić i naveo da šansu za to imaju studenti završne godine osnovnih i master studija Univerziteta u Beogradu sa Građevinskog, Saobraćajnog, Elektrotehničkog, Mašinskog, Arhitektonskog, Rudarsko-geološkog, Ekonomskog, Pravnog, Geografskog, Hemijskog, Filozofskog i Fakulteta organizacionih nauka.

Studenti će, kaže ministar, praksu obavljati u sektorima i odeljenjima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i preduzećima i ustanovama u nadležnosti tog ministarstva - Air SERBIA, Infrastruktura železnice Srbije, Direkcija za vodne puteve, Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA, Koridori Srbije, Institut za puteve, Direkcija za železnice, Saobraćajni institut CIP, Srbija Kargo i Direktorat civilnog vazduhoplovstva. 

Najviše mesta otvoreno je za studente Građevinskog i Saobraćajnog fakulteta, rekao je Vesić i dodao da će tokom trajanja prakse studenti imati obezbeđenu novčanu nadoknadu i neposredno određenog mentora iz reda zaposlenih. 

Ministar je podsetio da se program prakse realizuje na osnovu Protokola o saradnji potpisanog između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Univerziteta u Beogradu u oblasti organizovanja i realizovanja stručne prakse studenata u ministarstvu, organima u sastavu ministarstva, javnim preduzećima i javnim agencijama koje obavljaju delatnosti iz delokruga rada ministarstva, kao i da je jedan od ciljeva saradnje da što veći broj studenata stekne praktična znanja i veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija u cilju unapređenja akademskog znanja. 

Do sada je obavljeno tri ciklusa prakse, kroz koju je prošlo oko stotinak studenata Univerziteta u Beogradu.

Prijavljivanje se vrši elektronskim putem do 15. oktobra ove godine, preko portala Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu, spisak otvorenih pozicija u ovom ciklusu nalazi se na stranici http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/mgsi2024 gde kandidati mogu da pristupe opisima pozicija i prijavljivanju, a uz prijavu je potrebno dostaviti skeniranu potvrdu o studiranju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading