Nevreme Vojvodina
Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

Danas popodne Vojvodinu je zahvatilo jako nevreme. Grad veličine oraha padao je u Baču, Vrbasu i Bačkoj Palanci, prateći oluju koju je izazvao prolazak prizemnog hladnog fronta. Najjači pljusak je pogodio Odžake. Vetar je promenio pravac na severozapadni, što je uzrokovalo umeren pad temperature u severnim i zapadnim delovima Srbije.

 - Iz Vrbasa stižu fotografije koje prikazuju razvoj nestabilnosti u atmosferi nakon prolaska fronta. Najveće šanse za grmljavinske nepogode ovog popodneva su u Mačvanskom, Kolubarskom i Sremskom okrugu, kao i na teritoriji sve tri Bačke i severnog Banata. Siloviti pljuskovi i olujni vetrovi prate najjače konvektivne ćelije koje se brzo premeštaju preko ovog regiona.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

U ostatku zemlje, gde front još nije prošao, temperature dostižu i do 33°C. Očekuje se da će nevreme nastaviti da se širi, prateći kretanje hladnog fronta. - piše Instagram strana Hailz_srbija.

 

 

RHMZ: Postepena promena vremena

Iznad većeg dela Srbije danas će biti pretežno sunčano i toplo, ali uz postepenu promenu vremena u drugom delu dana.

Naoblačenje sa kišom, padom temperature i umerenim i jakim severozapadnim vetrom koje je zahvatilo Bačku, kasnije posle podne i uveče proširiće se i na ostale predele Vojvodine, kao i na zapadnu i centralnu Srbiju, uslovljavajući i lokalnu pojavu pljuskova s grmljavinom, dok se na jugu i istoku zemlje padavine očekuju tek tokom noći ka nedelji.

Intenzivniji pljuskovi sa grmljavinom tokom večeri i krajem dana očekuju se na severu i zapadu zemlje, lokalno od 20 do 40 mm.

Najviša temperatura u većini mesta od 27 do 32 °S, osim na severozapadu Bačke, gde će biti osetno hladnije, oko 17 °S.

U nedelju hladno i vetrovito

Sutra oblačno, vetrovito i hladno, mestimično s kišom uz umeren i jak severozapadni vetar, koji će na istoku Srbije imati i olujne udare.

Dnevna temperatura biće u padu za 10 do 15 stepeni u odnosu na danas i u većini mesta biće u intervalu od 12 do 16 °S, na istoku ponegde i do 19 °S.
Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina, prvo na severozapadu.

U prvoj polovini sledeće sedmice jutra hladna, tokom dana pretežno sunčano i postepeno toplije.

(24sedam)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading