policija
Foto: Alo/Nikola Todorović

U selu Vorkop, u blizini Kambrije, dogodila se velika tragedija kada je osmogodišnji dečak preminuo od teških povreda zadobijenih vatrenim oružjem. Policija je intervenisala u subotu popodne i požurila na padinu, nakon što su dobili dojavu da je dete ozbiljno ranjeno na posedu u blizini farme Wheatsheaf.

Kako se izveštava, dečak je navodno lovio zečeve u trenutku nesreće. Policija Kambrije potvrdila je da je dete hitno prebačeno u bolnicu sa povredama opasnim po život, zadobijenim na glavi i licu. Nažalost, dečak je preminuo tokom noći, piše Mirror.

Jedan muškarac u šezdesetim godinama uhapšen je na licu mesta pod sumnjom da je počinio teško telesno povređivanje. U međuvremenu, on je pušten na slobodu uz kauciju dok se istraga nastavlja.

Lokalno stanovništvo smatra da je reč o nesrećnom slučaju. Vlasnik farme na kojoj se dogodio incident, izjavio je za The Sun da je duboko potresen: "Morao sam da svedočim onome što se dogodilo. To je izuzetno uznemirujuće. Moja majka, koja je u osamdesetim godinama i bolesna, takođe je pogođena ovom tragedijom."

Meštani Vorkopa, koji su blisko povezani, još uvek nisu sigurni u sve okolnosti tragedije. Jedna majka iz sela, koja nije želela da bude imenovana, rekla je: "Još uvek ne znamo sve detalje. Čula sam da dečak nije išao u školu ovde u Vorkopu. Priča se da je došlo do slučajnog ispaljenja oružja. Svi smo u šoku jer mnogi od nas imaju decu tog uzrasta."

Jedan mladić iz sela dodao je: "Ovo je mala i mirna zajednica, ovakve stvari se retko dešavaju. Strašno je čuti da se ovako nešto dogodilo, čak i ako je nesreća. Srceparajuće je što će taj čovek morati da živi s tim."

Policija Kambrije izdala je saopštenje u kojem navode da je istraga u toku, a vatreno oružje je oduzeto s lica mesta. "Službe hitne pomoći pozvane su oko 14:50 sati juče, nakon dojave o ozbiljnom povređivanju deteta na imanju. Osmogodišnji dečak prebačen je helikopterom u bolnicu sa povredama opasnim po život. Nažalost, dete je preminulo tokom noći," navodi se u saopštenju.

Istraga se nastavlja, dok lokalna zajednica tuguje za izgubljenim dečjim životom i pokušava da se oporavi od ove tragične nesreće.

(Srbija Danas)

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading