Opao vodostaj Dunava
Foto: Printscreen/Printscreen/Instagram/-backapalankadesavanja

Vodostaj Dunava kod Apatina i Bezdana već nekoliko dana je iznad granice redovne odbrane od poplava, a pik poplavnog talasa koji je u Srbiju stigao iz centralne Evrope bio je 27. i 28. septembra.

Društvenim mrežama kružile su fotografije naselja tik uz reku, u koja se voda izlila, a u ribarsko vikend naselje u Gornjem Podunavlju ne može se ući nikako drugačije, osim čamcem.

Poznati vloger i voditelj, Radovan Kovač, obišao je ovo vikend naselje kada je voda dostigla pik poplavnog talasa i imao šta da vidi! Iz kuća se ne može nikako osim čamcem, a voda je vikendice poplavila sve do prozora.

 

 

Ipak, iako na prvi pogled deluje zastrašujuće, vlasnici vikendica navikli su na to da je ovo naselje poplavljeno svaki put kada vodostaj malo poraste, a ovo je treći put ove godine da im se ovakva situacija ponavlja.

"U ovom vikend naselju nema struje i do njega se trenutno može doći samo čamcem. Tokom cele godine u ribarskom domu živi domar, a trenutno mu društvo prave tri psa", stoji u opisu videa koji je objavljen na Instagramu.

Maca ostala sama u šupi bez hrane

Kako dalje opisuje, dok je voda nadolazila, jedna maca pobegla je u šupu i tamo će, na žalost, ostati sve dok se voda ne povuče. Domar i Radovan dali su joj dovoljno hrane kako bi bila mirna sve dok ponovo ne bude suvo, jer nisu uspeli da je izvuku!

"Svi vlasnici vikendica očekivali su ovaj vodostaj i sve stvari su podigli na sprat, tako da će šteta biti minimalna. Treći put ove godine Dunav je poplavio ova naselja, tako da su ljudi već navikli na ovakvu situaciju", pojašnjava on.

Podsetimo, prekjuče je u Bačkoj Palanci Dunav dostigao visinu od 607 centimetara, dok je granica vanredne odbrane od poplava 650, te se voda izlila u Tikvari.

 

 

Kako se vidi na snimku objavljenom na Instagram stranici "Bačka Palanka dešavanja", voda se izlila u park prirode "Tikvara".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading