Kiša
Foto: Alo/Masanori Jošida

Slobodan Sovilj, meteorolog, objasnio je za Kurir televiziju kakvo vreme nas očekuje u narednim danima, ali i tokom celog oktobra.

On je prvo najavio da, iako se trenutno nebo iznad Srbije razvedrilo, do kraja nedelje možemo očekivati nove padavine.

- Oblačnost se već izmestila i ide ka istoku, te se u našoj zemlji razvedrilo. Naredna dva dana neće biti padavina, ali će jutra biti hladna, sa minimalnim temperaturama od 3 do 8 stepeni. Dnevne temperature biće u porastu, a danas u većini mesta između 18 i 21 stepen, a zatim sutra na jugu i istoku zemlje i do 24 stepeni - rekao je Sovilj, i dodao:

- Već u četvrtak do Srbije će stići nova oblačnost sa padavinama, a trajaće do subote. Neće biti novog naglog pada temperature, ali sve su ovo uobičajene vremenske prilike za jesen.

On je objasnio i da će nas promenljivo vreme pratiti čitav oktobar, ali će ovaj mesec i dalje biti topliji od proseka. Takođe, ove godine će padavine i oblačnost biti češće, kao što je bilo u ranijim decenijma.

Kada je reč o zimi, iako je Sovilj rekao da je prerano za precizne prognoze, kaže da očekuje zimu hladniju od prethodne:

- Temperatura bi bila iznad proseka, a snega će biti manje u odnosu od 1991. do 2021. godine. Možemo očekivati zimu koja će biti malo hladnija od prethodne, ali to je zato što je prethodna bila najtoplija od početka merenja. 

(Kurir TV)

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading