Ruskinja u Srbiji
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Teško da je iko mogao da zamisli da će Eli svoju priču o nestvarnim mestima po Srbiji započeti u Čačku, koji je istakla kao srce Srbije.

- Putujemo kroz istinski skriveni dragulj Evrope, Srbiju! Idemo kroz zapad i jug zemlje da bismo videli njena najfantastičnija mesta i na putu upoznali srpsku kulturu - navodi Eli, koja se na ovoj turi provozala kroz predivne pejzaže Šarganske osmice, pentrala se po stenama kako bi pomogla izgradnju crkve na vrhu, veslala na Zlatarskom jezeru, uživala u zvanično najboljem doručku na svetu…

Čačak - srce Srbije

- Krenuli smo iz grada koji se zove Čačak. Ovde odsedam u srpskoj kući, što za Ruse zvuči smešno jer "cucha“ znači "gomila“, a na srpskom je to kuća. Imam malu kolibu sa sopstvenim dvorištem. Još nisam započela put, ali već pogled odavde je prelep. Čačak je u samom srcu Srbije. Postoji nekoliko gradova u Srbiji koji su uspeli da zadrže originalnu arhitekturu starog dela grada, a Čačak je dobro poznat po tome što čuva bogato istorijsko nasleđe. Čačak je takođe poznat kao rodno mesto košarkaških zvezda. Srpski košarkaši imaju dugu i uspešnu istoriju u NBA. A imam i jednu tajnu da podelim. Lokalci su mi rekli da ako opereš ruke u Moravi postaćeš vanserijski košarkaš - napominje Eli.

(Mondo)

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading