Aleksandar Seničić
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Rado su srpski turisti ranije išli u Tel Aviv, ali i Jerusalim. Nekada se to moglo preko turističkih agencija. Sada više ne. Aranžmana, od kada se tog 7. oktobra zaratilo, preko agencija nema. 

Svakako, moguće je da je neki pojedinac tamo. Ali organizovanih odlazaka, kako za Alo kaže direktor YUTE Aleksandar Seničić, u 2024. godini nema. 

- U Izraelu nema srpskih turista, ili možda ima pojedinaca ukoliko je neko ptišao privatno, u svojoj režiji. Aranžmani za tu destinaciju više se ne prodaju - rekao nam je kratko Seničić. 

Podsetimo, Iran je danas ispalio skoro 200 raketa na Izrael kao odmazdu za izraelsku invaziju na Liban, navodi izraelski vojni radio. Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se širom zemlje, uključujući Tel Aviv, gde su se čule eksplozije.

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je večeras za Tanjug, nakon raketnog napada Irana na Izrael, da je ambasada Srbije u stalnom kontaktu sa našim državljanima u Izraelu i da im je prosledila uputstva. Više o tome čitajte OVDE

Ambasador Srbije u Libanu Milan Trojanović je rekao da je situacija u Libanu napeta i nepredvidiva nakon izraelskih vazdušnih napada i početka, kako je Izrael saopštio, ograničene kopnene operacije. Tamo je oko 115 državljana Srbije sa porodicama, rekao je on. Više o tome čitajte OVDE

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading