Sneg u Beogradu
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Usled talasa hladnog vazduha na severu Evrope, kiša je počela da prelazi u sneg u Sloveniji i njenim planinskim delovima, a i u nastavku dana očekuje se još snega. U Srbiji je upaljen žuti meteoalarm, a RHMZje izdao i upozorenje na padavine, samo za sada ne i snežne.

Prema prognozi, kiša koja će početi da pada danas (03.10.) kratkotrajno će se intenzivirati u toku noći na severu i zapadu (od 10 do 30 mm), a sutra na jugu i jugoistoku Srbije (od 20 do 40 mm).

Do kraja dana, kako navodi RHMZ,  u većem delu Srbije očekuj se umereno do potpuno oblačno vreme, na severozapadu zemlje hladnije, a samo će na jugu i jugoistoku zemlje i dalje biti dužih sunčanih intervala uz letnje dnevne temperature.

U toku dana padavine će biti najčešće u Vojvodini, dok će u ostalim krajevima pojava slabe kiše biti lokalna i kratkotrajna.

U toku noći očekuje se širenje padavinske zone na celu zemlju i pojačanje intenziteta kiše i pljuskova.

Duvaće slab i umeren, na planinama i u košavskom području povremeno jak južni i jugoistočni vetar, koji će u Vojvodini (osim južnog Banata) biti u skretanju na severni i severoistočni.

Najviša temperatura od 13 stepeni na severozapadu Vojvodine do 27 stepeni na jugoistoku Srbije.

U petak (04.10.) očekuje nas, umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je RHMZ.

Ujutro i pre podne će duvati umeren i jak, u planinskim predelima i košavskom području ponegde i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će posle podne i uveče biti u skretanju na zapadni i severozapadni i u postepenom slabljenju do kraja dana.

Najniža temperatura iznosiće od 12 do 19 stepeni, a najviša od 16 na severozapadu do 27 stepeni na jugoistoku Srbije.

Za vikend (05 - 06.10.) očekuje nas i dalje povremeno kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti češći na jugozapadu, jugu i istoku zemlje, ali se obilne padavine ne očekuju.

Početkom naredne sedmice, u ponedeljak i utorak (07 - 08.10.) pretežno sunčano uz manji porast dnevnih temperatura, a u sredu (09.10.) novo prolazno naoblačenje s kišom

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading