kiša
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Duvaće slab i umeren, na planinama i u košavskom području povremeno jak južni i jugoistočni vetar, koji će u Vojvodini (osim južnog Banata) biti u skretanju na severni i severoistočni.

Prema prognozi RHMZ, do kraja sedmice očekuje nas kišovito vreme s povremenim pljuskovima.

U Banatu će sutra duvati olujna košava.

U petak će biti umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Ujutro i pre podne će duvati umeren i jak, u planinskim predelima i košavskom području ponegde i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će posle podne i uveče biti u skretanju na zapadni i severozapadni i u postepenom slabljenju do kraja dana. Najniža temperatura biće od 12 do 19 °C, a najviša od 16 °C na severozapadu do 27 °C na jugoistoku Srbije.

Za vikend se i dalje povremeno očekuju kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti češći na jugozapadu, jugu i istoku zemlje, ali se obilne padavine ne očekuju.

Početkom naredne sedmice, u ponedeljak i utorak, biće pretežno sunčano uz manji porast dnevne temperature, a u sredu se očekuje novo prolazno naoblačenje s kišom, navodi RHMZ, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading