Kiša
Foto: Alo/Masanori Jošida

 Strahuje se da u BiH ima 20 mrtvih u katastrofalnim poplavama i odronima. U Srbiji takođe pljušti kiša, i u našoj zemlji su upaljeni meteoalarmi, negde i zbog tri čak pojave.

Kiša će da pada ceo vikend, a kako će se kretati ti crni oblaci, pogledajte u vidu u okviru teksta.

Prema upozorenjima objavljenim na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), tokom današnjeg dana pašće velika količina kiše i u Srbiji:

"Toku jutra više padavina bilo je na severu i zapadu, dok će se u drugom delu dana one preseliti na jug i jugoistok Srbije uz prosečnu količinu od 10 do 30 mm, lokalno do čak 40 mm", objavljeno je na sajtu RHMZ.

vremenska prognoza

RHMZ

 

Kretanje oblaka nad Srbijom od danas pa do nedelje u ponoć

Zbog toga je u delovima Srbije danas na snazi žuti i narandžasti meteoalarm.

"Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim plјuskovima, a samo će pre podne na jugu i istoku zemlјe biti suvo. Ujutro i pre podne duvaće umeren i jak, u planinskim predelima i košavskom području ponegde i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će posle podne i uveče biti u skretanju na zapadni i severozapadni i u postepenom slablјenju do kraja dana.Najviša temperatura od 16 stepeni, na severozapadu do 27 srepeni na jugoistoku Srbije.

Kiša i grmljavina i za vikend

Za vikend (05. i 06.10.) i dalјe ćemo povremeno imati kratkotrajna kišu i lokalne plјuskove sa grmlјavinom, koji će biti češći na jugozapadu, jugu i istoku zemlјe, ali se obilne padavine ne očekuju, objavio je RHMZ.

Početkom naredne sedmice, u ponedelјak i utorak (07. i 08.10.) biće pretežno sunčano uz manji porast dnevnih temperatura, a u sredu (09.10.) novo prolazno naoblačenje s kišom.

Poplave u Bosni, snažno nevreme potopilo Jablanicu, a nevreme je i u Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori.

Potresne scene iz poplava u Bosni, pogledajte kako su ljudi preko noći gubili kuće.

Sneg u Beograd stiže brže nego što mislite, ovo je vremenska prognoza.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading