Budi human
Foto: Printscreen/Printscreen

Ivani je dijagnostikovan dupleks karcinom dojke i adenokarcinom pankreasa. Zbog nepoznatih febrilnih stanja i trombocitopenije u avgustu 2023. godine sprovedena su ispitivanja. Na inicijalnom CT-u verifikovana je tumorska promena u desnoj dojci i tumor pankreasa sa infiltracijom VMS i v. Luenalis, meta promene na jetri, ascites i meta promene u pršljenovima Th11 i L1. Biopsija promene u dojci ukazala je da se radi o duktalno karcinomu, a rađena je i biopsija promene u pankreasu bez PH verifikacije.

Shodno odluci Konzilijuma IORS u aprilu 2024. godine primenjena je HT ali u maju dolazi do pogoršanja stanja zbog ileusa. Operisana je na IORS u maju 2024, a intraoperativno verifikovana perforacija cekuma, urađena desna hemikolektomija sa terminalnom ileostomom i biopsija tumorske promene u jetri, a PH nalazom utvrđeno da se radi o adenokarcinomu pankreatobilijarnog porekla.

Lečenje je nastavila u privatnoj onkološkoj bolnici u Beogradu gde je preporučena primena odgovarajuće simptomatske i suportivne terapije, a zbog kliničkih i ultrazvučnih znakova subokluzije creva. Započet je intenzivni rehidratacioni tretman uz primenu kortikosteroidne terapije.

Sredstva su potrebna za nastavak lečenja u privatnim zdravstvenim ustanovama, hemoterapije i infuzije, kućno lečenje, za specijalističke lekarske preglede, kontrolne preglede, onkološki konzilijum, laboratorijske analize.

Za Ivanin život! Budimo humani!

Pomozimo Ivani!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading