Ministarstvo informisanja i telekomunikacija
Foto: Printscreen/ministarstvo informisanja i telekomunikacija

Interaktivnim radionicama prisustvovalo je gotovo pet stotina mališana, pedeset bibliotekara, trideset i šest sportskih trenera i skoro dve stotine roditelja.

- Sa ponosom ističemo i da je tim stručnjaka Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu u mesecu za nama učestvovao na 13. Sajmu sporta pod sloganom „SPORT JE ŽIVOT – ŽIVOT JE SPORT“ i tokom trajanja sajma svim zainteresovanim posetiocima, deci, roditeljima i sportskim trenerima pružao dragocena znanja o opasnostima koje vrebaju na internetu, kao i načinima za njihovu efikasnu i blagovremenu prevenciju - navodi se u saopštenju ministarstva i dodaje:

- Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo i Bibliotekarskom društvu Srbije sa kojim je Ministarstvo, tokom jedne od  radionica Kontakt centra realizovane u Osnovnoj školi ,,Vuk Karadžić“ u Stepojevcu potpisalo ,,Sporazum o saradnji u oblasti bezbednosti i zaštite dece pri korišćenju informaciono-komunikacionih tehnologija“.

Kako se ističe u saopštenju, potpisivanjem ovog sporazuma nastavljen je proces povezivanja Kontakt centra sa reprezentativnim udruženjima u čitavom nizu različitih delatnosti.

Dodaje se da će u predstojećem periodu Ministarstvo i Kontakt centar nastaviće sa intenzivnim sprovođenjem aktivnosti i neumornim radom na daljoj promociji i širenju neophodnog znanja o bezbednosti dece u digitalnom svetu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
mit

Komentari (0)

Loading