Nevreme
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Najava je izdata u 18:45 časova. 

Kako piše, u toku večeri i noći u košavskom području očekuje se pojačanje jugoistočnog, a u planinskim predelima jugozapadne Srbije južnog i jugozapadnog vetra.

- U drugom delu noći i pred jutro u Bačkoj, Sremu, Podrinju i na jugozapadu Srbije naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima - stoji na sajtu RHMZ.

RHMZ

RHMZ

 

 

Promenljivo vreme uz kratkotrajne padavine

Kako su istakli, naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima u sredu ujutro i pre podne brzo će se premeštati sa zapada na istok Srbije.

- Kiša se ujutro i pre podne očekuje i na području Beograda. U drugom delu dana razvedravanje - piše u najavi.

- Četvrtak će, nakon jutarnje magle po kotlinama i dolinama reka, biti najtopliji dan u sedmici uz pretežno sunčano vreme i uz maksimalne temperature od 24 do 29 °S. U donjem Podunavlju i na planinama kratkotrajno pojačanje južnog vetra - navodi RHMZ.

Dalje se ističe da se uveče očekuje na krajnjem severu naoblačenje s kišom i kratkotrajnim pljuskovima, koje će se u toku noći premeštati preko ostalih delova Vojvodine, zapadne i centralne Srbije, a u petak i preko brdsko-planinskih predela uz lokalnu pojavu grmljavine.

- Temperatura će biti u padu za 7 do 10 stepeni, a severozapadni vetar u pojačanju. Od subote suvo i stabilno sa dužim sunčanim intervalima i uz hladna jutra, a dnevna temperatura biće oko i malo iznad proseka za drugu dekadu oktobra - piše u najavi na sajtu RHMZ.

RHMZ

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading