Porodilja dobila ozkaz
Foto: Printscreen/Tiktok/anadjuric

Jedna Ana je svoje porodiljske dane umesto u miru pored bebe provela u stresu, jer joj je poslodavac umesto dobrodošlice poželeo "doviđenja". Naime, kako priča saopšteno joj je da će je proglasiti za tehnološki višak odmah nakon što dođe sa odmora.

Kako je Ana pojasnila, poslodavac joj je putem poruke saopštio da više nema posao.

- Da li je u Srbiji normalno da te poslodavac pozove 10 dana pre nego što se vratiš sa trudničkog, odnosno porodiljskog i kaže da si tehnološki višak, da im nisi potrebna i to je to. Mene je moj poslodavac pozvao 10 dana pre nego što je trebalo da se vratim na posao, da bi mi rekao da njima treća radnica ne treba, i da će me proglasiti tehnološkom viškom i da će me odjaviti 17. jula, kada je trebalo da se vratim na posao. Ja sam inače bila pod ugovorom na neodređeno vreme i radila sam 5-6 meseci pre trudnoće - istakla je ona.

Poslodavac nije želeo ni odmor da joj isplati, a Ana kaže da je ipak odlučila da ne popusti, pa je zahtevala svoja prava.

- Rekao mi je da mi neće isplatiti odmor. Samo mi je rekao "ne zezaj Anči, kakav odmor da ti platim, ispao sam fer pa sam ti platio onaj prvi mesec trudničkog, pa neću sad odmor da ti plaćam?". Naravno, kod mene to nije prošlo, pa je potom rekao da ću imati dve nedelje kao i moje koleginice, a ni to mu nije prošlo, jer sam po ugovoru imala pravo na 20 dana, te sam to tražila i zahtevala - istala je ona.

 

 

Kako je ona potom istakla, zakonski rok za isplatu je uveliko prošao, ali poslodavac je konstantno odlagao. Sve dok ga Anin suprug nije pozvao.

- Bilo je glupo, ali i neophodno. Rekao mu je da sada više ni ne mora da donosi novac, da ćemo podneti tužbu i da ćemo ga prijaviti inspekciji rada. Nakon toga, novac se pojavio posle pola sata i ispaltio me je, što je jako dvolično. Nije mi jasno da li žene i devojke moraju da skupljaju hrabrost da ostanu trudne jer će možda ostati bez posla - dodala je ona.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading