Promo
Foto: Promo/Promo

Ovaj Memorandum o poslovnoj saradnji predstavlja značajan korak ka poboljšanju životnih uslova građana Beograda i unapređenju infrastrukture naših zgrada. Zajedničkim naporima Banke Poštanske štedionice i Gradskog stambenog, omogućavamo stambenim zajednicama da lakše pristupe kreditima za potrebne radove, čime ne samo da unapređujemo izgled i funkcionalnost zgrada, već doprinosimo i povećanju bezbednosti i energetske efikasnosti. Naša posvećenost očuvanju kvaliteta života u urbanim sredinama ogleda se u ovoj inicijativi, koja pokazuje da kada udružimo snage, možemo odgovoriti na potrebe zajednice na najbolji način, rekao je Aleksandar Čortan, član Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica.

Direktor Javnog preduzeća „Gradsko stambeno“ Aleksandar Jakšić izjavio je da očekuje da će krediti za stambene zajednice podstaći građane da reše višegodišnje probleme koji postoje u njihovim stambenim zgradama. „Krediti za stambene zajednice omogućiće finansiranje svih vrsta investicionih radova poput rekonstrukcije krovova, renoviranja fasada, ugradnje novih ili rekonstrukcije postojećih liftova, zamene drvenih merno-razvodnih ormana i slično. Više od 14.000 stambenih zajednica nalazi se u našem sistemu održavanja, a samo u protekle dve godine izvršili smo više od 300.000 intervencija. Aktivno smo radili na reorganizaciji Gradskog stambenog i drago mi je što su naši korisnici to prepoznali i što svakoga meseca u proseku više od 100 novih stambenih zajednica ulazi u naš sistem održavanja. “ izjavio je Jakšić. 

Direktor Gradskog stambenog pojasnio je da će za stambene zajednice koje se nalaze u njihovom sistemu održavanja Gradsko stambeno biti jemac, odnosno garant da će stambena zajednica vratiti kredit. „Pored toga što će Gradsko stambeno biti jemac za stambene zajednice koje održava, vršiće stručni nadzor nad izvođenjem radova i obaviće sve administrativne poslove za Stambenu zajednicu, dok će stanari birati firme koje će da izvode radove u njihovoj zgradi.“ zaključio je Jakšić.

Upravnici Stambenih zajednica mogu Gradskom stambenom da podnose zahteve za izvođenje investicionih radova koji će se finansirati iz kredita već od ponedeljka 14. oktobra. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading