Uragan
Foto: Printscreen/printskrin/Jutjub

Do sada su najteže pogođene zajednice uglavnom u oblasti Tampa Bej, poput okruga Hardi sa 97 odsto korisnika bez struje i okruga Manatee sa 85% korisnika bez struje.

Jedna državljanka Srbije, koja živi na jugu Floride, za Alo! je ispričala detalje drame koju je doživela i da je zbog potencijalne opsanosti morala da se evakuiše iz svog doma. 

- Malo smo južnije od mesta gde je uragan Milton najjače udario, pa nije bilo toliko strašno. Duvao je baš jak vetar, tornado, ali nije bilo puno vode. Gore oko Tampe je baš loše kada je sinoć udarilo. Znam da se dosta ljudi evakuisalo - rekla je Srpkinja koja živi na najjužnijoj tački Floride.

Inače, zvaničnici na Floridi čekaju dnevno svetlo kako bi mogli da procene štetu u svojim gradovima koju je počinio uragan Milton, koji nastavlja da se širi državom. 

- Ne znamo šta ćemo videti kada osvane jutro - rekao je predsednik gradskog veća Tampe Gvido Maniskalko za CNN.

On je rekao da su vetrovi u toku noći bili "zastrašujući" i da nikada nije video niti čuo ništa slično iako je ceo život u Tampi.

Takođe je kazao da u krugu od 80 kilometara nema otvorene bolnice, jer su se bolnice u okrugu Šarlot i obližnjem Englevudu zatvorile uoči oluje.

Pevačica Tejlor Svift donirala je pet miliona dolara za pomoć zajednicama koje su pogođene uraganima Helena i Milton.

Vetar nosio male avione

Snimci iz Venisa, grada na Floridi, jasno prikazuju kakav je učinak razorni uragan Milton imao na delove ove američke savezne države.

 

 

Snimak prikazuje mali avion koji je, po svemu sudeći, prevrnuo jak vetar.

Izlozi trgovina i ulice preplavljeni su vodom zbog podizanja nivoa mora, koje prati razorne uragane poput Miltona.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading