vukašin tomić
Foto: Alo/Foto: privatna arhiva

Više od godinu dana nakon tragične smrti 26-godišnjeg Vukašina Tomića, njegova majka Dejana ne odustaje od borbe za pravdu. Vukašin je teško povređen u saobraćajnoj nesreći na Brankovom mostu u Beogradu 13. marta 2022. godine, kada je na njega naletelo taksi vozilo. Nakon dva meseca provedena u komi, mladić je izgubio bitku za život, ostavljajući neutešnu porodicu i prijatelje.

- Nije on ni pio, niti govorio. Samo je bio budan, to je sve. Nije mogao da ima nikakvu interakciju. To je jako bolelo - rekla je Dejana u svojoj ispovesti za Happy TV, opisujući agoniju kroz koju je prolazila dok je njen sin bio u komi.

Vukašin je tek počeo da živi svoj život - u januaru te godine zaprosio je devojku i planirao budućnost. Sve je to prekinuto u trenutku.

Iako je nesreća odnela život mladog čoveka, istraga nije naložila obdukciju tela. Taksista je oslobođen optužbi u oktobru 2022. godine, a od krivičnog gonjenja se odustalo. Majka Dejana se nije mirila sa ovakvom odlukom. Uložila je žalbu koja je usvojena, ali je nedostatak nalaza obdukcije onemogućio dalji tok postupka.

Odlučna u svojoj nameri da pronađe pravdu za sina, Dejana se pridružila Udruženju roditelja čija su deca stradala u saobraćajnim nesrećama. Zajedno sa drugim roditeljima, obratila se Vrhovnoj tužiteljki, tražeći da se slučaj ponovo otvori. Njihovi napori su urodili plodom - Treće osnovno javno tužilaštvo je obavestilo Dejanu da će slučaj smrti njenog sina biti vraćen na početak.

- Samo želim pravdu - kaže Dejana, čija borba predstavlja simbol nade za sve one koji se bore protiv nepravde i traže istinu za svoje najmilije.

Majka Vukašina Tomića, Dejana Tomić u emisiji "Posle ručka" otkrila je bolne detalje ovog slučaja.

- Na mog sina je naletelo taksi vozilo na Brankovom mostu. Vukašin je u tom momentu stajao pored barijere koja deli Brankov most na dva suprotna pravca. Ta barijera je visine oko 40 cm gde u medicinskom veštačenju je lepo opisano da je dečko iskoračio, to je moj sin, i desna noga mu je bila na asfaltu. To govorim zato što je u iskazu vozača drugačiji iskaz, što je skroz i očekivano - priseća se Dejana.

Od siline udarca je Vukašinovo telo bilo odbačeno preko krova, priča majka.

- Moje dete je ostalo kod zadnjih točkova u besvesnom stanju. Vozač koji ga je udario ostao je na licu mesta. Svedok je bio i momak koji se vozio sa njim, u njegovom iskazu kasnije uočeno je mnogo nelogičnosti u svemu. Od početka do kraja - kaže dr Dejana.

Njen sin davao je znake života kada je stigla Hitna pomoć, kaže Dejana.

- Vukašin je davao znake života, ostaje u besvesnom stanju, odvoze ga, reanimiraju ga na licu mesta, odvoze ga i još jednom ga reanimiraju u Urgentnom centru! Imao je 16 preloma! Od 19. aprila do 13. marta bio je na mašini za disanje. Dva meseca je bio u budnoj komi, niti jede, niti pije, niti priča, samo trepće - priseća se Dejana.

Vukašin je 22. marta otvorio oči, 30. je uspeo da podigne levu ruku.

- U jednom momentu je išlo na bolje, koliko je to moglo u njegovom stanju. Moj Vukašin se dva meseca mučio u budnoj komi, nit' živ, nit' mrtav. Kad sam ga poslednji put videla, stegao mi je ruku i nasmešio mi se, posle toga mi je svet stao - ispričala je majka Dejana.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading