Deponija Duboko kod Užica
Foto: Alo/Foto: RINA

Nakon što je požar zahvatio deponiju Duboko kod Užica, lokalne samouprave koje odlažu otpad na toj lokaciji morale su da se snalaze na razne načine. Pojedine su pronašle alternativu u drugim gradovima i opštinama, a Lučani su opet aktivarali zatvorenu deponiju na lokaliteti Kamenac.

- Od kada je nastao problem sa deponijom Duboko, mi smeće sa teritorije opštine Lučani deponujemo na staru deponiju Kamenac na putu Guča-Goračići, na dva kilometra od Guče i za sada to funkcioniše. Mi smeće moramo negde odlagati. Radujemo se otvaranju deponije Duboko čiji je suosnivač i opština Lučani”, rekao je Milomir Bešević, director JKP „Komunalac” Lučani.

On dodaje da dok je regionalna deponija „Duboko” bila u funkciji smeće je sa teritorije opštine Lučani odvoženo svakodnevno. Sada se smeće deponuje na davno zatvorenoj deponiji, a primenjuju se i dodatne mere kako bi se sprečilo njegovo nekontrolisano raznošenje.

- Iz industrijskog kombinata iz Guče uzimamo kvarcni pesak koji se koristi za livenje. Jedan privatnik iz Guče je u obavezi da taj kvarcni pesak dovozi na deponiju, gde posle njima zasipamo smeće kako se ne bi osećao neprijatan miris i kako se ne bi rasturalo. Na takav način se za sada snačazimo”, kaže Bešević.

Bešević je istakao da lučansko komunlano preduzeće radi bez ikakvih smetnji i svakodnevno sakuplja otpad kako po seoskim mesnim zajednicmaa tako i u samim Lučanima i Guči.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading