marko čubrilo
Foto: Alo/Printscreen/Facebook/Marko Čubrilo

Čubrilo je u svojoj prognozi objavio da će do petka biti suvo, zatim na jugu i zapadu kišovito, a duž Jadrana i u košavskom području vrlo vetrovito. 

- Drugi deo nedelje hladniji, dok se oko 21.10. računa na manje otopljenje. Novo pogoršanje i zahlađenje moguće je oko 26.10.

Čubrilo je takođe napisao: 

 

 

- Do četvrtka nad regionom uglavnom suvo uz povremenu povećanu oblačnost, posebno danas i u sredu. Vetar će biti slab, uglavnom severni dok će se dnevni maksimum kretati od +14 do +24 stepena Celzijusa, na jugu regiona i ok +26 stepeni Celzijusa.

- U četvrtak na zapadu, jugu i središnjim delovima regiona uz više oblaka moguća slaba kiša, nad ostalim delom regiona suvo, dok će u košavskom području istočni i jugoistočni vetar biti u pojačanju. Dnevni maksimum bez veće promene ili za koji stepen niži u odnosu na sredu. Duž Jadrana jugo i istočnjak u jačanju.

- Naredna dva dana nad južnim, zapadnim, jugozapadnim i manjim delom centralnih oblasti regiona pod uticajem ciklona nad Italijom pretežno oblačno uz povremenu kišu, a biće uslova i za grmljavinske pljuskove, posebno duž Jadrana. Nad ostalim delom regiona malo do umereno oblačno, uglavnom suvo i svežije. U košavskom području veoma vetrovito uz jak, a na udare i olujan jugoistočni vetar (hladna košava), dok će duž obale Jadrana duvati jugo i istočnjak. Zbog priliva hladnijeg vazduha sa istoka u drugom delu nedelje zahlađenje. Na istoku regiona su mogući minimumi i oko -1 stepen Celzijusa, dok bi se maksimumi kretali od +9 na istoku do oko +17 na zapadu regiona.

- Početkom sledeće nedelje košava i jugo će polako oslabiti i prestati te će dominirati suvo i malo toplije vreme uz maksimume od +11 do +19 stepeni Celzijusa.

 - Negde oko 26.10. dugoročni prognostički materijal ukazuje na povećanu verovatnoću zahlađenja i pogoršanja te bi sam kraj ovog i početak sledećeg meseca doneo hladno vreme uz padavine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading