promo
Foto: Promo/Promo

Memorandume o saradnji potpisali su Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, i dekani ovih fakulteta, prof. dr Zoran Mirković i prof. dr Tatjana Bugarski.

Cilj ovih Memoranduma je uspostavljanje partnerskih odnosa između NIS-a i pravnih fakulteta, usmerenih na unapređenje naučnog, stručnog i obrazovnog rada. Sporazumima su predviđeni razmena znanja i iskustava, organizacija gostujućih predavanja, učešće u zajedničkim projektima, obuke, treninzi i stručna usavršavanja zaposlenih NIS-a, studentske posete, kao i uključivanje studenata fakulteta u programe NIS-a, u skladu sa mogućnostima i potrebama kompanije i fakulteta.

promo

Promo

 

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, ukazao je na značaj uspostavljanja saradnje sa fakultetima.

 „NIS razvija saradnju sa obrazovnim sistemom u Srbiji jer na taj način mi razvijamo svoje kompetencije, motivišemo naše zaposlene i radimo na tome da zadržimo najbolje kadrove u Srbiji. Pravni fakulteti u Beogradu i Novom Sadu su izuzetno važni za NIS i dovoljno je reći da je 135 naših zaposlenih steklo diplomu upravo na ovim obrazovnim institucijama, a njihova ekspertiza je kompaniji od velikog značaja. Siguran sam da će i akademska zajednica, ali i mi kao kompanija, imati višestruke koristi od zajedničke saradnje“, rekao je Vadim Smirnov povodom potpisivanja Memoranduma o saradnji.

Prof. dr Tatjana Bugarski, dekanica Pravnog fakulteta u Novom Sadu, zahvalila je kompaniji NIS.

„Memorandum predstavlja još jednu potvrdu da su pravo i pravni sistem najvažnija održiva karika svakog društva, ne samo u smislu njegove održivosti, nego i budućeg razvoja. Sigurni smo da ćemo obostrano odgovoriti sa najvišim standardom kvaliteta i da ćemo time itekako doprineti razvoju društva“, istakla je prof. dr Tatjana Bugarski.

promo

Promo

 

Prof. dr Zoran Mirković, dekan Pravnog fakulteta u Beogradu, govorio je o značaju sporazuma.

„Meni lično i obrazovanoj instituciji na čijem sam čelu veliko je zadovoljstvo i čast da se potpiše Memorandum o saradnji sa jednom od najznačajnijih kompanija u Srbiji. Uveren sam da će ova saradnja biti na obostrano zadovoljstvo“, istakao je prof. dr Mirković.

Potpisivanju Memoranduma o saradnji prisustvovala je i Oksana Kovaljeva, zamenik generalnog direktora i direktorka Funkcije za pravna i korporativna pitanja u kompaniji NIS, koja je ovim povodom ukazala na značaj partnerstva sa pravnim obrazovnim institucijama u Beogradu i u Novom Sadu čiji je cilj unapređenje pravne ekspertize unutar kompanije i angažovanje visokokvalifikovanih kadrova koji će doprineti budućem razvoju NIS-a.

Potpisivanjem Memoranduma, NIS i pravni fakulteti u Beogradu i Novom Sadu nastavljaju partnerstvo kroz rad na zajedničkim projektima koji će doprineti jačanju veza između pravne struke i energetskog sektora. Kompanija i fakulteti razvijaće partnerstvo posredstvom NIS-ovog programa „Energija znanja“ koji postoji od 2012. godine i u okviru kog kompanija sarađuje sa obrazovnim i naučnim institucijama u zemlji i inostranstvu.

Kompanija NIS je do sada uspostavila saradnju sa više od 30 fakulteta u našoj zemlji i inostranstvu, a zbog doprinosa poboljšanju uslova obrazovanja u Srbiji NIS je prva kompanija dobitnik prestižne „Svetosavske nagrade“ koju dodeljuje Ministarstvo prosvete Republike Srbije. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading