Srpkinja Bahami
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/TikTok

Srpkinja koja već nekoliko godina radi na Bahamima podelila je svoje iskustvo života i rada na ovom ostrvu putem TikToka, gde se predstavlja pod korisničkim imenom @ivukajlovic. U videu je objasnila kako je dobila vizu i kako su izgledali njeni razgovori za posao.

Kako bi dobila vizu, Srpkinja je prošla intervju za posao i prijavila se na stranici američke ambasade u Beogradu. Istakla je da je prvi intervju bio za radnu vizu, koja je tada koštala 160 dolara, a sam intervju je trajao oko pet minuta. Naglasila je da je bilo slučajeva odbijanja ljudi, čak i kada su imali sve potrebne papire, jer im se jednostavno nisu svideli.

 

 


Kada je reč o njenom poslu na Bahamima, istakla je da radi za jednu brodsku kompaniju na privatnom ostrvu koje pripada ostrvima Beri. Po dolasku, radila je kao spasilac u akva parku, a nakon toga je obavljala poslove vezane za jet-ski ture, kajak ture i zip-line. Radno vreme je sedam dana u nedelji, od jutra do popodneva, a ugovori su trajali po šest meseci, nakon čega bi imala dva meseca pauze.

Srpkinja je istakla da su radnicima od strane kompanije pokriveni troškovi avionskih karata, smeštaja, osiguranja i obezbeđena su tri obroka dnevno. Ipak, naglasila je da život na malom ostrvu nije uvek idiličan i da hrana nije uvek spektakularna, ali se uvek može pronaći nešto prihvatljivo. Takođe, otkrila je da živi u maloj sobi sa cimerkom, ali da to nije bitno jer je ono što imaju van sobe zaista raj na zemlji.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading