Expo 2027
Foto: Alo/Foto: Expo 2027

U saradnji sa Kiparh školom arhitekture, EXPO 2027 d.o.o. Beograd podržava uvođenje arhitektonskih inovacija u obrazovanje dece kao pokrovitelj raznovrsnih radionica tokom ovogodišnjeg Dečjeg oktobarskog salona.

„Podrška inicijativi uvođenja arhitekture u obrazovanje dece predstavlja deo naše šire strategije da promovišemo umetničko obrazovanje i kreativni razvoj dece, jer EXPO je mesto na kom su predstavljena brojna dostignuća proistekla upravo iz bezgranične kreativnosti. Međunarodne izložbe su oduvek bile prilika za pomeranje granica u arhitekturi – Ajfelova kula u Parizu i Biosfera u Montrealu samo su neki od ključnih arhitektonskih dostignuća koja su nastala upravo za potrebe ovih manifestacija. Ponosni smo što smo deo ove manifestacije, koja ne samo da promoviše dečju kreativnost, već doprinosi i razvoju buduće kulturne publike u Srbiji,“ rekao je Dušan Borovčanin, direktor preduzeća EXPO 2027 d.o.o. Beograd.

Radionice će pružiti deci priliku da se susretnu sa osnovama arhitekture kao discipline i istraže je kroz praktičan rad i neposredno otkrivanje. Radionica „Crtež kao reč“ upoznaće najmlađe sa projektovanjem inspirisanim inicijalima; „Modularnost u arhitekturi: Igra svetlosti i senke“ predstaviće im koncept modularnosti i multiplikacije u arhitekturi; „Geodezijska kupola“ pomoći će im da razumeju osnove konstrukcije formiranja kompleksnih 3D oblika i njihovo postavljanje u prostoru; „Most Leonarda da Vinčija“ približiće im osnove mostovskih konstrukcija i principe prenošenja opterećenja; „Late night architecture“ omogući će im kreativnu nadogradnju postojećeg grada onom stranom realnosti koju deca žele da dožive.

Detaljnije informacije o EXPO2027 mogu se pronaći na https://expobelgrade2027.org/mediaCorner.php?lng=srb 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading