Vremenska prognoza
Foto: Privatna arhiva/Foto: Alo/ilustracija

U četvrtak će se sa juga sporo približavati slaba ciklonska aktivnost koja donosi kišu povremeno, dok će sa istoka u prizemnim slojevima atmosfere početi priticati suv i malo hladniji vadzuh, piše Marko Čubrilo u novoj prognozi vremena za Srbiju.

Uz više oblaka slabe kiše može biti povremeno nad Jadranom, zapadnim, jugozapadnim i središniim delovima regiona, dok će nad ostalim predelima biti suvo.

Od sredine dana u košavskom području pojačan i jak istočni i jugoistočni vetar, na severnom Jadranu bura, a nad srednjim i južnim jugo i istočnjak. Maksimumi od oko +12 na zapadu i istoku regiona do oko +18 ponegde na jugu i jugozapadu regiona.

Od petka do nedelje povremena kiša uz samu obalu Jadrana, dok će nad ostalim predelima uglavnom biti suvo. U košavskom području i duž Jadrana vetrovito, stoji u prognozi.

Udari hladna košave na jugoistoku Banata najjači u subotu, kada će i nad Jadranom vetar biti najjači. Minimumi od -1 ponegde na istoku Srbije do oko +8 ponegde na zapadu, dok će se dnevni maksimum kretati od oko +7 na istoku Srbije do oko +18 na zapadu i severu regiona.

Kako najavljuje meteorolog, od nedelje uz jačanje anticiklona stabilno, suvo i prijatno vreme, vetar će oslabiti i prestati. Sredinom sledeće nedelje jutra hladna i ponegde maglovita, ali dani sunčani i topli uz maksimume od +15 do +21 stepen Celzijusa.

Promena sinoptike uz pogoršanje, padavine i zahlađenje se očekuje posle 26.10. i tada bi uz prelazak na kasno-jesenji tip vremena planine preko 900 metara nadmorske visine imale i snežne padavine.

Narednih dana nešto više oblaka ali kiša uglavnom na jugu, u košavskom području i duž Jadana vetrovito, zaključuje Čubrilo.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading