Košava
Foto: Alo/Alo! Dejan Briza

 U većini krajeva nastavlja se period suvog vremena sa hladnim jutrima, dok će dnevne temperature biti u granicama proseka za drugu polovinu oktobra. Maksimalne dnevne temperature će se kretati između 16 i 21 °C.

Retka i izolovana pojava kratkotrajne kiše očekuje se uz povećanu oblačnost samo na krajnjem zapadu i jugozapadu Srbije u petak i subotu (18. i 19. oktobra), dok će u ostalim delovima preovlađivati pretežno sunčano vreme. Od nedelje, sunčano u svim krajevima, piše na sajtu RHMZ-a.

U područjima pod uticajem košave (Vojvodina, Pomoravlje i Podunavlje), do kraja sedmice (17–20. oktobra) biće vetrovito uz umeren i jak jugoistočni vetar, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju očekuju se i udari olujne jačine. Košava će biti najjača u subotu, 19. oktobra.

rhmz

rhmz

 

 

Jutra će biti sve hladnija, a od početka treće dekade oktobra moguć je slab jutarnji prizemni mraz u većini mesta južno od Save i Dunava, dok će u Vojvodini biti ređa pojava.

Na pojedinim lokalitetima, naročito na jugu i jugoistoku Srbije, kao i u kotlinama brdsko-planinskih područja, postoji mogućnost pojave slabog mraza na 2 metra visine, sa temperaturama od -2 do 0 °C.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading