Košava
Foto: Alo/Alo! Dejan Briza

Tokom dana iznad većeg dela zemlje biće pretežno sunčano. Na zapadu i jugozapadu biće umereno do potpuno oblačno, posle podne i uveče ponegde sa slabom kišom, najavljuje RHMZ.

Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, u košavskom području povremeno i jak, a na jugu Banata i donjem Podunavlju sa udarima i olujne jačine.

Najniža temperatura biće od 1 stepen do 10 stepeni, najviša dnevna od 16 do 20 stepeni.

Vreme

Printscreen/ RHMZ

 

Vreme u Beogradu

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano uz umeren i jak jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće oko 10, najviša dnevna oko 19 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, nastavlja se period suvog vremena sa temperaturom u granicama proseka za drugu polovinu oktobra, u većini mesta od 16 do 22 stepena.

Tokom dana biće pretežno sunčano, povremeno uz malu ili umerenu oblačnost.

Od subote mraz

Od subote se iznad većeg dela očekuje slab prizemni mraz, a početkom naredne sedmice na jugu i jugoistoku i mraz na dva metra visine.

U košavskom području do nedelje će duvati umeren i jak, na jugu Banata povremeno i olujni jugoistočni vetar.

Najjači udari košave očekuju se u subotu, 19. oktobra.

Zbog olujnog vetra na snazi meteoalarm

Zbog olujnog vetra koji će duvati narednih dana na snazi su čak dva meteoalarma, i to narandžasti u Banatu, dok su u Beogradu i Pomoravlju žuti.

Oni upozoravaju na to da vremenska može biti opasna ili potencijalno opasna.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - stoji u objašnjenju RHMZ za narandžasti meteoalarm.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading