Mina Pošarac
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Da je Mina preminula potvrdila je juče njena sestra Anastasija koja je je tužne vesti objavila na Instagramu.

- Mina nas je napustila 17.10. u 6 časova ujutru. Želim da se zahvalim svima koji su u ove dve godine mislili na nju, sa njom se borili - napisala je ona.

U istoj objavi Minina sestra napisala je da će sahrana biti održana danas u 13.30 sati na groblju Barunovac u Rumi.

Srbija plače za lepom Minom

Mina je ostala upamćena po svojoj neverovatnoj harizmi i pozitivnoj energiji čak i onda kada joj je bilo najteže i kada je najviše bolelo. Uvek je na svojim društvenim mrežama pisala o tome kako će pobediti tešku bolest i sanjala o svojoj budućnosti.

Na društvenim mrežama ljudi iz cele Srbije opraštaju se od ove hrabre devojke koja se borila do poslednjeg daha.

- Draga Mina, nadam se da te tamo gde si otišla ništa ne boli, zdrava si i srećna. Nisam te poznavala, ali sam navijala za tebe! Šteta sto si izgubila životnu borbu, dala si sve od sebe. Božji putevi su nekad neobični i neshvatljivi. Počivaj u miru, lutko - glasi jedna oproštajna poruka na društvenim mrežama.

- Počivaj u miru anđele naš i stvarno imam potrebu da objavim život nije pravedan posebno prema onima koji se bore za njega i imaju pozitive da ga žive. Međutim, to zdravije koje ponekad uzimamo zdravo za gotovo nas šesto podseti koliko smo mali i u suštini preko noći jednu mladu osobu pretvori u starca koji je došao do kraja svog životnog ciklusa. Često sam se znao pomoliti za ovu osobu jer ona to zaslužuje - glasi srceparajuća poruka.

- Počivaj u miru, Mina. Bila si veliki borac. Žao mi je sto te je pobedila ta opaka bolest. Bila si hrabra i jaka. Neka te anđeli čuvaju i neka ti je večna pamjat i carstvo nebesko - glasi još jedna oproštajna poruka.

Neki nisu čak ni znali ko je Mina sve dok nije preminula, ali je njih sada njena priča toliko dirnula.

- Nisam znala ko je Mina sve do danas. Nisam stigla sa ispratim tuđu muku zbog svoje sopstvene. Sa obzirom na to da znam kako izgleda hodati po ivici života, i sa obzirom na to da sam preživela, možete da zamislite koliko me duša boli sto jedna mlada devojka nije. Ne umem da vam opišem moj osećaj. Pitam se zašto ona? Zašto je Bog uzeo sebi? Nemam odgovore na ta pitanja. Jednostavno nema pravila. Život, a ni smrt, nemaju pravila. Nek Bog da snage njenoj porodici -

"Boli me što takva lavica nije uspela"

- Koliko sam svim srcem bila uz Minu, toliko sam sada preplavljena nekom neopisivom tugom. Završen je još jedan mladi život, i gledajući unazad koliko u stvari ima mladih, i dece kojima je rak oduzeo sve. Ta svirepa bolest koja te vuče ka dnu, i ponekad koliko god da si jak ne uspeš da se izboriš sa istom. Koliko god želela nešto da kažem, reči u ovom trenutku nema. Zato budite srećni kada god ustanete zdravi, bez tableta, bez bola, samo zdravi. Zdravlje je najveće bogatstvo jednog čoveka.

- Neverovatno koliko se borila, bila jaka, mila i draga i pre svega pozitivna u najgorim mukama. Nisam je poznavala, ali njene suze su me terale na plač, njena sreća me je činila srećnom, njena vera je probudila veru u meni. U čuda. U ljubav. U lepo. Boli me što takva lavica nije uspela.

Najagresivniji tumor se vratio i zakomplikovao njeno stanje

Podsetimo, do februara 2022. godine Mina je živela uobičajenim životom. Tada je osetila bol u kičmi, nije mogla da ustane i izgubila je kontrolu nad telom i otad je u kolicima. Nakon hospitalizacije, urađene magnetne rezonance, operisana je.

Međutim, biopsija nakon hirurške intervencije, zauvek je promenila Minin život - dijagnoza je bila najzloćudniji tumor mozga koji joj je na kičmi.

- Usledila je operacija u martu iste godine i sve je bilo u redu, čak mi je rečeno i da sam pobedila i da ga više nema, ali na moju žalost na kontrolnom magnetu utvrđeno je da se tumor vratio i sada su stvari mnogo komplikovane - rekla je Mina Pošarac ranije za "Blic".

Kako je ispričala za naš portal tada, tumor se pojavio na istom mestu na kom je već bio i zbog toga lekari ne žele da je operišu, jer smatraju da je previše rizično. Međutim, jedna privatna klinika u Turskoj daje nadu da će Mina i ovog puta pobediti smrtonosnu bolest.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading