promo
Foto: Promo/Promo

Ovogodišnji ciklus sprovodi se pod sloganom „Zajedno za zelenu energiju“, a u realizaciju izabranih projekata u 13 gradova i opština obuhvaćenih Programom, Kompanija ulaže 144,5 miliona dinara.

U želji da pruži podstrek u korišćenju obnovljivih izvora energije i proizvodnji zelene energije, kao i racionalizaciji potrošnje energije i stvaranja ekološki odgovornog ambijenta, NIS je prva kompanija u našoj zemlji koja je raspisala konkurs namenjen projektima izgradnje solarnih elektrana na objektima ustanova koje posluju u različitim oblastima od suštinske važnosti za društvo.

Institucionalni partneri kompanije NIS u ovogodišnjem programskom ciklusu su Ministarstvo rudarstva i energetike i Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije.

Projekti izabrani na ovogodišnjem konkursu  biće realizovani u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Kikindi, Pančevu, Zrenjaninu, Požarevcu, Kanjiži, Srbobranu, Novom Bečeju, Žitištu i Velikom Gradištu, partnerskim lokalnim zajednicama Kompanije u kojima živi oko 2,8 miliona građana Srbije.

Više informacija o odabranim projektima u okviru ovogodišnjeg konkursa „Zajednici zajedno“, možete pronaći na sajtu kompanije NIS, kao i na sajtovima partnerskih gradova i opština.

Program „Zajednici zajedno“ od 2009. godine kontinuirano podržava razvoj lokalnih zajednica i ulaže u unapređenje kvaliteta života građana u ključnim oblastima: nauke i obrazovanja, javnog zdravlja i socijalne zaštite, zaštite životne sredine, kulture i sporta, sa posebnim fokusom na mlade, što je u skladu sa sloganom kompanije – „Budućnost na delu“. Do sada je u okviru ovog Programa realizovano 1.136 različitih projekata, u koje je uloženo više od 1,7 milijardi dinara. Između ostalog, unapređen je rad više od 180 obrazovnih ustanova, više od 40 ustanova kulture, opremljeno je 45 bolnica i domova zdravlja, uređeno preko 140 dečjih igrališta, parkova, sportskih terena i objekata. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading