Sneg u Beogradu
Foto: Alo/Alo/Dejan Briza

Narednih dana na jugu i jugozapadu regiona pretežno oblačno uz kišu ponegde, piše Marko Čubrilo u novoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

Nad ostalim predelima uglavnom suvo uz povremenu povećanu oblačnosti. U košavskom području jak, na udare i olujan istočni i jugoistočni vetar, a duž Jadrana jugo i istočnjak.

Sa košavom će preko Vlaške nizije u Rumuniju priticati hladniji vazuh te će naredni dana najhladniji deo regiona biti istok Srbije uz maksimume oko +8 stepeni Celzijusa, dok će se nad ostalim delom regiona maksimumi uglavnom kretati od +11 do +18 stepeni Celzijusa.

Noćni minimumi niski i nad značajnim delom regiona može biti pojave slabog, prizemnog, mraza, stoji u prognozi.

Od nedelje će košava oslabiti i prestati, a sa njom će prestati i priticanje hladnog vazduha sa istoka te će vreme biti prijatnije uz pretežno vedre dane i maksimume od +12 do +22 stepena Celzijusa. Noći će ostati sveže.

Posle 25.07. se računa na postepenu promenu sinoptike uz podizanje anticiklona ka Velikoj Britaniji što bi krajem ovog i početkom sledećeg meseca uz povremene padavine donelo i osetnije zahlađenje, ali sam tip te promene, intezitet padavina i zahlađenja još ne može utvrditi.

Prema trenutno dostupnim podacima novembar bi započeli sa temperaturama malo ispod proseka uz padavine povremeno, zaključuje Čubrilo.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading