promo
Foto: Promo/Promo

Ovog vikenda u Monci se voze poslednje dve trke u sezoni Evropskog Klio kupa, a Nikola Miljković uspeo je da obezbedi prvu startnu poziciju u kvalifikacijama za subotnju trku, a njegovo dostignuće još više dobija na značaju, jer je postavio novi rekord staze u Monci.  

Nikada niko od učesnika ovog izuzetno konkurentnog takmičenja, u kojem pored Nikole Miljkovića (10. u generalnom plasmanu), od ove sezone uspešno nastupa i mladi Nikola Tošić (14. u generalnom plasmanu), nije ostvario brži krug u „Hramu brzine“ od srpskog asa!  

Miljković je tokom kvalifikacija izvezao stazu dugu 5.793 metara za dva minuta, deset sekundi i šest stotina hiljaditih delova (2:10.600). 

Neki se sa time nisu lako pomirili, pa je odmah zatražena provera regularnosti Miljkovićevog automobila. Renault Clio sa brojem 11 morao je nakon završenih kvalifikacija pred tehničku komisiju, koja je potvrdila da je sve u redu.  

Miljković je startovao sa pol pozicije, međutim, tu početnu prednost nije uspeo da materijalizuje u trci, koju je završio na 13. poziciji. Velika borba u kišnim uslovima vodio je tokom 25 minuta, najpre sa Anthony Juradom, a potom i sa aktuelnim šampionom Davidom Pougetom.  

U velikoj gužvi i naš as i Jurado su zbog guranja od strane najbližih pratioca isekli „šikanu“ i dobili pet sekundi penalizaciju zbog prekoračenja limita staze. Nakon toga Miljković je još dva puta kažnjen zbog iste stvari, jednom pet, a drugi put 10 sekundi.  

Na kraju, Nikola Miljković je završio na 13. poziciji sa zaostatkom od 21.528 sekundi u odnosu na pobednika Davida Pougeta, a za utehu ostaje da je tokom trke imao najbrži krug sa vremenom 2:19.564. Nikola Tošić je trku okončao na 17. poziciji, u konkurenciji od 38 vozača iz svih delova sveta.     

Do kraja šampionata preostala je još samo jedna trka, koja se vozi u nedelju.   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading