Sutomore, kraj oktobra
Foto: Printscreen/Foto: RINA

Miholjsko leto je u svom punom jeku, a sunčani i topli dani ove nedelje izmamili su na plažu ali i na kupanje u more meštane i posetioce Sutomora.

Ovo mesto godinama unazad je jedno od najpopularnijih destinacija za hiljade turista iz čitavog regiona, stoga su plaže krcate pa se njihova lepota zapravo i ne može videti od “nakrcanih” ležaljki i kupača. Sada, krajem oktobra, Sutomore kao da je zasijalo u svom punom sjaju.

- Voda je fantastična, toplija je nego što je to bio slučaj u junu. Ja sam se do sada kupala jedino početkom oktobra, ovo je prvi put da sam ušla u more na kraju desetog meseca. Zaista fenomenalan osećaj, leto kao da se vratilo na trenutke - kaže za RINU Maja Simović turistkinja iz Užica.

Osim kupača, ove sunčane nedelje u Sutomoru bilo je na desetine posetilaca koju su prošetali čuvenom pešačkom stazom, koja je za mnoge simbol leta i godišnjeg odmora.

- Slobodno mogu da kažem, da Sutomore ima jednu od najlepših plaža u Crnoj Gori. Ali, kako je to jedno od najposećenijih mesta od juna do septembra onda tek sada kada nema gužve vidite koliko je zaista prelepo. Kao da sam na plaži, u nekom gradu u Italiji. More nestvarne tirkizne boje, penušavi talasi. Savršenstvo, dodao je drugi turista Dragan.

Osim na teritoriji Bara, usled visokih temperatura i u drugim mestima Crnogorskog primorja meštani i gosti odlučili su da ponovo uskoče u more i zaplivaju, iako je zima na svom pragu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading